Noul sediu Renault din București: dezvoltatori – Globalworth și Elgan Group, antreprenor general – Bog’Art, subcontractor – Apolodor

Fondul de investiţii Globalworth, condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, împreună cu Elgan Group, compania antreprenorului israelian Simon Roth, au început construcţia viitorului sediu unic al Grupului Renault România. Acesta va fi situat în vestul Capitalei, pe Strada Preciziei nr. 3G, pe terenul de 5,7 hectare al fostei fabrici Coca-Cola.

Noul ansamblu de birouri de clasa A, denumit Renault Bucharest Connected (RBC), va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 47.000 de metri pătraţi în două clădiri, un imobil cu subsol + parter + 7 etaje + etaj tehnic de 40.000 de metri pătraţi şi o a doua clădire cu două niveluri, adăugând încă 7.000 de metri pătraţi. Ansamblul va fi gata la începutul anului 2019. Proiectul este dezvoltat prin compania Elgan Offices SRL, deţinută în mod egal de Globalworth şi Elgan Group. Antreprenorul general al lucrării este compania Bog’Art.

În prezent, subcontractorul Apolodor realizează săpăturile pentru viitoarele fundaţii. Proiectul este realizat special pentru Grupul Renault, unicul chiriaş al proiectului. Aici vor fi comasate toate activităţile Grupului din Bucureşti: design, inginerie, servicii de business, comerţ şi alte funcţii suport. Circa 3.000 de angajaţi vor lucra în noile spaţii de birouri. Alegerea amplasamentului a avut în vedere accesul la mijloace de transport în comun (metrou, autobuz), dar şi la celălalte entităţi ale Grupului Renault România, prin intermediul autostrăzii A1 spre Piteşti.

„Renault Bucharest Connected este mai mult decât un proiect imobiliar, este un proiect de management care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaților noştri şi la eficienţa noastră. Totodată, acesta răspunde aşteptărilor colegilor noştri. La Mioveni avem două uzine şi un hub logistic, modernizate din punct de vedere industrial, la Titu dispunem de un centru tehnic pentru testări de autovehicule, inaugurat în 2010. Pentru activităţile de la Bucureşti, vom avea Renault Bucharest Connected: 3000 de posturi de lucru la Bucureşti, într-un sediu unic. Echipele noastre, repartizate în prezent în diferite amplasamente din oraș vor continua să lucreze şi mai bine împreună”, a declarat Yves Caracatzanis, Managing Director Groupe Renault România.

În afară de spaţiile de birouri, RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică. “Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața de clădiri de birouri din România și prima investiție pe care Globalworth o face în vestul Bucureștiului. Groupe Renault va deveni cel mai mare chiriaș al nostru”, a precizat la rândul său Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer Globalworth.