REWE a deschis noul concept Penny Market și a închiriat spații de 10.000 mp în fostele locații XXL Megadiscount

Grupul german REWE, unul dintre cei mai mai retaileri de pe piața locală, a reconfigurat fostele magazine XXL Mega Discount din București – Fundeni, Ploiești, Brăila, Buzău și Târgoviște, deschizând în cadrul proprietăților menționate cinci supermarketuri Penny, în timp ce spațiile excedentare, cu o suprafață închiriabilă de circa 10.000 de metri pătrați în total, au fost închiriate către alți nouă retaileri.

Tranzacțiile de închiriere a spațiilor au fost intermediate de Cushman & Wakefield Echinox, firmă care a asistat REWE pe parcursul întregului proces de reconfigurare a fostelor locații XXL Megadiscount și va furniza și servicii de Property Management pentru acest portofoliu de proprietăți.

REWE a deschis în cele cinci proiecte magazine Penny Market cu suprafețe cuprinse între 2.000 și 3.000 de metri pătrați, iar oferta comercială a fost diversificată în funcție de specificul fiecărei locații cu 12 magazine ale retailerilor Decathlon, Deichmann, Hippoland, JYSK (trei unități), Pepco (trei unități), Takko, TXM și Zoocenter.

Astfel, în Fundeni au fost închiriate spații către retailerii JYSK (1.500 mp), Hippoland (550 mp) și Pepco (450 mp), oferta comercială a proiectului din Ploiești a fost completată prin semnarea unor parteneriate cu JYSK (1.400 mp) și TXM (450 mp), în timp ce în Brăila au fost deschise magazine JYSK (1.330 mp) și Pepco (470 mp). În același timp, în Târgoviște au fost inaugurate în toamna acestui an magazine ale retailerilor Pepco (600 mp), Deichmann (500) și Takko (500 mp) și în Buzău au fost deschise în decembrie magazinele Decathlon (1.400 mp) și Zoocenter (500 mp).

Bogdan Marcu, Partner, Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „Cele cinci magazine XXL care au fost supuse reconfigurării sunt în poziții cu un excelent vad comercial, unde am dorit sa atragem un mix de chiriași complementar cu profilul de consumatori ai Penny Market. Mulți dintre chiriașii care vor inaugura magazine alături de Penny, vor marca astfel și prezența în orașele respective.”

Mihaela Petruescu, Head of Property Management, Cushman & Wakefield Echinox: „Ne bucurăm să fim, încă de la început, partenerul grupului REWE în procesul de administrare a celor cinci proiecte care corespund unui tipar de consum din ce în ce mai răspândit, în care clienții caută alternative facile de shopping și un mix de branduri atractiv. Poziționarea Penny Market alături de alți chiriași în cadrul unui parc de retail face parte din strategia REWE pe care așteptăm să o vedem dezvoltată cu succes și în alte proiecte.”