Globalworth dezvoltă două noi clădiri de birouri în nordul Bucureștiului

Globalworth Real Estate Investments Ltd. anunță finalizarea achiziției a două terenuri în zona de nord a Bucurestiului și pregătirea pentru începerea lucrărilor de construcție pentru două noi clădiri de birouri. În urma finalizării acestora, Globalworth va deveni proprietarul celui mai mare business hub din nordul Capitalei.

Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu din noul Central Business District: primul este situată între clădirile Globalworth Plaza și Green Court B, iar cel de-al doilea este adiacent complexului de birouri Green Court, deținut de asemenea de companie. În total, acestea vor permite dezvoltarea a aproximativ 40.000 mp de spații comerciale, preponderent birouri. Valoarea totală a ambelor terenuri este de aproximativ 16 milioane de euro.

Primul teren va găzdui clădirea de birouri Globalworth Square. După finalizare, prevăzută pentru al doilea semestru al anului 2019, aceasta va oferi chiriașilor săi spații de lucru care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate și eficiență energetică. Prin facilități precum spații de co-working, un lounge în recepție, ecrane care afișează date în timp real, sistemul Natural Light și o aplicație care le permite chiriașilor să se bucure de facilități folosind doar telefonul mobil, Globalworth Square își propune să vină în sprijinul companiilor pentru a recruta și a păstra cele mai bune talente.

Cea de-a doua clădire va fi situată în cadrul complexului Green Court si va respecta standardele celor trei clădiri deja existente, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al calității și eficienței energetice. Aceasta va fi finalizată în cursul anului 2020.

„Clădirile de birouri pe care le dezvoltăm în nordul Bucureștiului vin în continuarea misiunii noastre de a investi în proiecte de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic, care promovează inovația, au un impact pozitiv asupra colaborării și integrează cele mai recente tehnologii și instrumente. Cu un lobby neconvențional, un acoperiș verde și spații de lucru flexibile, dispunând de ultimele tehnologii, Globalworth Square va deveni un punct de referință pentru mediul de business din Capitală, oferind garanția unui spațiu de lucru creativ, care încurajează performanța”, a spus Ema Iftimie, Head of Leasing la Globalworth.

Cele două clădiri se vor bucura de o vizibilitate excelentă, fiind situate într-una dintre cele mai căutate destinații de afaceri și de petrecere a timpului liber din oraș. Pe lângă unul dintre cele mai mari centre comerciale, zona găzduiește un număr mare de restaurante, cafenele, cluburi de fitness, școli, grădinițe și supermarketuri. În plus, acestea vor beneficia de un acces foarte bun la rețeaua de transport public, stațiile de tramvai și autobuz aflându-se în fața clădirilor, iar stația de metrou Aurel Vlaicu la doar 200 de metri distanță.