NEPI Rockcastle a preluat proiectul construcției mall-ului Festival din Sibiu

Dezvoltatorul NEPI Rockcastle a preluat de la grupul Primavera Development, deținută de familia Tănăsoiu, proiectul mallului Festival din Sibiu, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 21 milioane euro. Reff & Asociații a fost implicată în toate etapele tranzacției, începând cu analiza juridică, structurare, negociere, semnarea și finalizarea achiziției. Echipa de proiect a fost coordonată de Irina Dimitriu, partener asociat și coordonator al practicii de drept imobiliar a Reff & Asociații, și le-a inclus pe Maria Nițulescu, avocat asociat senior, Sandra Cahu Ionescu avocat asociat senior, Diana Doci, avocat asociatși Cristiana Baltag, avocat asociat.

„A fost un proiect complex, care a implicat avocați din echipele noastre de drept imobiliar și din cea de drept societar și comercial. Suntem încântați de faptul ca am reușit, încă o dată, să ne sprijinim clientul în consolidarea portofoliului său din România”, a spus Irina Dimitriu.

„Asistența acordată în această tranzacție de către Reff & Asociații, partenerul nostru de mai bine de 10 ani, ne-a ajutat să continuăm strategia de expansiune în regiune, oferindu-ne, cu dedicare și profesionalism, sprijinul de care aveam nevoie”, a spus Robert Ioniță, director juridic NEPI Rockcastle.

De partea Grupului Primavera Development s-au aflat avocații Eversheds România.

În 2016, Primavera Development a anunţat reluarea investiţiei în noul mall, de 70 de miloane de euro. Terenul pe care va fi construit centrul comercial are o suprafaţă de 3,4 ha. Compania are toate autorizaţiile, iar lucrările vor fi demarate în primăvara acestui an.

NEPI va dezvolta aici un centrul comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 43.000 de mp, iar deschiderea este estimată pentru sfârşitul lui 2019. Printre chiriaşi care au semnat deja se numără Kaufland, Inditex, cu mai multe branduri, inclusiv Zara, şi H&M. Oficialii companiei cred că noul mall se va completa cu parcul de retail pe care NEPI îl mai deţine la Sibiu. Dezvoltatorul a cumpărat în 2016 cu 100 de milioane de euro Sibiu Shopping City de la Argo Group.