Werk Property Group investește 14 milioane de euro în primul „oraș pe verticală”

Dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group investește 14 milioane de euro în dezvoltarea în Timișoara a Vox Vertical Village, proiect rezidențial care va reprezenta primul „oraș pe verticală” dezvoltat pe piața imobiliară din România. Proiectul va reuni 120 de locuințe amplasate într-o clădire cu 10 niveluri, dezvoltarea sa urmând să înceapă în perioada imediat următoare, în timp ce termenul de finalizare este prevăzut pentru sfârșitul anului 2019.

Vox Vertical Village va reprezenta un concept în premieră pe piața din România datorită arhitecturii sale unice dar și a facilităților care vor fi puse la dispoziția viitorilor locatari. Proiectul a fost conceput astfel încât fiecare locuință să reprezinte o casă în sine, cu terase cu suprafețe foarte generoase, asemănătoare unor grădini, și spații comune ample pe fiecare nivel, cu un grad ridicat de iluminare naturală și o multitudine de plante, toate acestea având rolul de a facilita interacțiunea între membrii comunității.

Vox Vertical Village va presupune și dezvoltarea unei ‚păduri verticale’ compuse dintr-o multitudine de arbori și alte tipuri de plante care vor fi amplasate atât în interior cât și pe terasele proiectului. În plus, membrii comunității Vox Vertical Village vor beneficia de o serie întreagă de facilități: un atrium generos care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată.

”Ne-am propus să dezvoltăm un proiect care va redefini stilul de viață urban. Vox Vertical Village va reuni toate beneficiile specifice locuirii într-o casă amplasată la sol, într-o zonă cu spații verzi ample, dar și avantajele evidente ale unui proiect modern, într-o clădire cu un grad ridicat de confort si siguranță. Vox Vertical Village se adresează celor care se află în plină expansiune profesională și care au un stil de viață dinamic, în ton cu dezvoltarea economică fără precedent a orașului, dar care își doresc și liniștea și confortul unui cămin aparte.”, a declarat Virgil Tornoreanu, Managing Partner Werk Property Group.

Vox Vertical Village va reuni locuințe cu două, trei și penthouse-uri cu patru camere, fiecare fiind prevăzută cu o terasă generoasă cu o suprafață de minimum 57 de metri pătrați utili, suprafața totală a teraselor locuințelor din cadrul proiectului ajungând astfel la 7.000 de metri pătrați. Proiectul va dispune de o parcare subterană și supraterană compusă dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 în subteran și 44 la nivelul solului.

Vox Vertical Village este dezvoltat în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Werk Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul de birouri dispune de o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați și a obținut cel mai ridicat nivel de certificare verde BREEAM acordat vreunui proiect imobiliar din România – calificatul Excellent cu punctajul de 85,59%.

”Întreaga zonă în care sunt dezvoltate cele două proiecte imobiliare reprezintă un nou pol de dezvoltare imobiliară al orașului, cu un acces facil către diferite puncte de interes și la o distanță de doar 6 minute de centrul orașului. Ne dorim să dezvoltăm un proiect imobiliar mixt, care deja include o clădire de birouri ultra-modernă, urmat de un proiect rezidențial excepțional”, a mai declarat Virgil Tornoreanu.

Adițional celor două proiecte, Werk Property Group va construi Vox Green Parking, o parcare supraterană cu 400 de locuri, care va duce la creșterea gradului general de accesibilitate al zonei și se va adăuga la lista vastă de facilități disponibilă atât chiriașilor Vox Technology Park cât și viitorilor proprietari de locuințe în cadrul Vox Vertical Village.

Werk Property Group este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori din zona de vest a ţării, fiind activ deja de mai mulţi ani pe segmentul rezidenţial, cu un istoric solid de proiecte dezvoltate, printre care notabil fiind proiectul Rivendelle. Virgil Tornoreanu, Managing Partner al Werk Property Group, este un antreprenor local de success, cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.