Exclusiv: Honeywell, al 2-lea mare chiriaş în Globalworth Campus A, după Amazon

Gigantul american Honeywell ocupă circa 2.200 mp (7,7% din total suprafaţa închiriabilă) în primul turn al Globalworth Campus de lângă staţia de metrou Pipera, figurând la etajele I şi II, potrivit unui acord de închiriere semnat în acest an, indică un document consultat de revista Constructiv.

Un procentaj de 46,8%, adică peste 13.000 de metri pătrați din această clădire este ocupat de Amazon, care este cel mai mare chiriaş al clădirii (foto mai sus).

Revenind la Honeywell, amintim că firma mai are spaţii office în Bucureşti şi în ţară. Cea mai apropiată clădire în care stă cu chirie este de altfel la mai puţin de 100 de metri de primul turn al Globalworth Campus, mai precis, este în clădirea BOC, pe strada George Constantinescu nr. 3. În anul 2014, Honeywell şi-a schimbat şi sediul social în BOC, după ce l-a avut pe Calea Floreasca nr. 169 A.

Compania avea un spaţiu de 3.000 mp din Floreasca Business Park, la care se adăuga un centru de servicii, desfăşurat pe 5.000 mp, în proiectul UpGround de lângă clădirea BOC.

Compania şi entităţile sale au închiriat în Bucureşti, din anul 2011 până anul trecut, peste 20.000 mp de birouri.

Mai amintim aici şi un chiriaş mai mic, Stradale, restaurantul creat de Chef Foa, care a închiriat 600 de metri pătrați în clădirea Tower I din cadrul Globalworth Campus. Aceasta este cea de-a noua unitate Stradale.

Cu o suprafață de 29.000 de metri pătrați, Tower I este prima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus. La a doua clădire din cele trei, vecină cu prima, se lucrează în prezent la ultimele finisaje.

Lângă metrou Pipera este de altfel nucleul companiei americane, de unde furnizează servicii pentru întreg grupul. Vorbim despre centre de excelenţă în inginerie, contabilitate, raportare financiară şi IT. Tot în Capitală, americanii au şi un centru de cercetare-dezvoltare, cu activitate este concentrată pe senzori şi tehnologii wireless.

Gigantul american are şi două fabrici în România – în Bucureşti (turbosuflante) şi în Lugoj (sisteme şi senzori pentru detectarea fumului şi focului).

Compania a fost în ultimii ani în topul exportatorilor din România, alături de Fabrica de cutii de viteze a Daimler din Sebeş, Dacia, Rompetrol şi Ford.