One United Properties cumpără un teren în zona Floreasca de la Telekom

Telekom Romania anunţă finalizarea vânzării terenului situat în zona Floreasca din București către One United Properties. Preţul la care a fost încheiată tranzacţia este de peste 18 milioane de euro, aceasta fiind, astfel, cea mai mare tranzacţie de terenuri de pe piaţa imobiliară din Bucureşti din acest an, conform Capital.

Terenul intravilan, cu o suprafaţă de 25.839 mp, este compus din două loturi, de 24.786 mp şi, respectiv de 1.053 mp, şi are o deschidere de aproximativ 120 de metri către lacul Floreasca.

În cadrul tranzacţiei, One United Properties a fost reprezentat de Alexandru Boff, broker cu o experienţă de peste 12 ani în segmentul de rezidenţial high-end.

One United Properties a planificat recent o investiție de 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica, situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflată momentan în paragină. Compania va dezvolta în această locație un proiect multifuncțional, compus dintr-un proiect rezidențial – One Mircea Eliade, precum și o clădire de spații de birouri – One Tower. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan Romania, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o suprafață de 125.000 mp construiți (73.000 mp supraterani și 52.000 mp subterani).