Ultimele ore ale vechiului stadion Ghencea

Stadionul Steaua intră oficial în faza de demolare pentru a fi reconstruit în perspectiva organizării unor meciuri de la EURO-2020, fostul jucător şi antrenor Anghel Iordănescu afirmând, la festivitatea organizată marţi, că în Ghencea s-a scris istoria fotbalului românesc.

Primaria sectorului 6 a dat avizul de demolare a stadionului Ghencea, iar Compania Națională de Investiții a aprobat la rândul ei planul de începere a lucrărilor la noua arenă, scrie Sport.ro. La începutul săptămânii viitoare e așteptat ordinul de pornire a demolării. Lucrările ar putea începe chiar din primele zile ale săptămânii viitoare.

Noul Ghencea va avea 30.500 de locuri și va costa 65 de milioane de euro. Lucrările vor fi efectuate de firma Construcții Erbașu SA și BS Recycling SRL.

Noua arenă va avea o capacitate de 30.500 locuri și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal, cu o lungime de 122 m și o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare și drenaj, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, săli de încălzire indoor, spațiu de recuperare și sală de forță, punct de prim ajutor etc.), spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), un muzeu al clubului sportiv, spații administrative și spații dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui și competiții sportive de rugby.