Rom Adria Prest Construct va reamenaja faleza Jiului

La începutul acestei săptămâni a fost semnat contractul de execuție lucrări în cadrul proiectul Regenerare Urbană în oraşul Uricani, pentru suma de 7.230.003 lei, cu un constructor din Hațeg, Rom Adria Prest Construct SRL, scrie Ziarul Vării Jiului.

Constructorul va realiza lucrări de amenajare a spațiilor verzi, va construi  alei, un traseu de biciclete, vor fi amenajate terenuri de sport și terenuri de joacă pentru copii, foișoare, zone de agrement, iluminat arhitectural.
Proiectul este finanțat în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Valoarea totală estimată a contractului de execuție este de 8.426.236 lei, fără TVA.

Primăria orașului Uricani a ales să nu achiziționeze separat, printr-o procedură distinctă dotările aferente proiectului, întrucât aceste dotări contribuie la realizarea și menținerea lucrărilor, pe întreaga durată de existență a construcției. Finalitatea lucrărilor se poate realiza doar dacă achiziția tuturor dotărilor se face de constructor, deoarece montajul este cuprins în contract. Dotările contau în mobilier sportiv, pergole, foișoare, complex de joacă, tobogane, hinte, balansoare, groapă cu nisip, coșuri de gunoi, bănci, seturi picnic, mai scrie publicația amintită.