Fostul proprietar Praktiker a deschis primul Homelux. Pregăteşte 20 de magazine în 5 ani

Omul de afaceri Omer Susli, care a vândut anul trecut reţeaua Praktiker britanicilor de la Kingfisher, a deschis Homelux în Ploieşti, pe locul fostului Praktiker de lângă Metro. În 28 noiembrie va mai deschide un magazin Homelux în Focşani.

Noul magazin de pe piaţa de Home&Deco are o suprafaṭă de 10.000 mp.

“Anul viitor vom deschide 3-4 magazine, dintre care două la fel de mari de circa 10.000 mp vor fi deschise probabil în primăvară, în două oraşe aproape de Bucureşti. Acestea programate la deschidere pentru primăvară sunt deja aproape finalizate. Nu depinde însă chiar totul de noi ca să vă dau numărul exact pentru anul viitor, mai depinde şi de autorizaţiile de construcţie”, a declarat Omer Susli (foto, primul de la stânga), proprietarul companiei Homelux, răspunzând unei întrebări ale revistei Constructiv.

Întrebat de revista Constructiv despre proporţia “foste spaţii Praktiker versus greenfield”, omul de afaceri ne-a declarat că, cele mai multe dintre viitoarelor magazine vor fi construite de la zero şi doar o parte vor fi în fostele spaţii de unde s-a retras Praktiker.

Investiṭia într-un magazin de 10.000 mp de acest gen se situează în jurul valorii de 15 milioane de euro, a precizat Omer Susli.

“În paralel, lucrăm şi la un concept de magazin Homelux cu suprafaṭă de 500 – 2.000 mp, poziṭionat în centre comerciale sau mall-uri. Primul magazin Homelux de acest gen, va fi lansat în Bucureşti’’, a declarat Omer Susli, proprietarul companiei Homelux.