Peikko pregăteşte producţia lângă Bucureşti şi face angajări

După ce au cumpărat fabrica Ruukki din Bolintin-Deal, Peikko Group Corporation a anunţat că va începe producţia în primul trimestru al anului 2019.

“O să angajăm 50 – 60 de persoane cu experienţă de muncă în industria oţelului şi sudori. Echipa de management este deja formată. Vom avea probabil circa 150 de angajaţi la finele anului viitor iar în 2 – 3 ani am putea avea 300 – 400 de angajaţi, cam la fel ca fabrica din Solvacia, cea mai apropiată de România dintre fabricile grupului”, a declarat Topi Paananen (foto dreapta, mai jos), CEO Peikko Group Corporation, pentru revista Constructiv.

Paananen a ţinut să precizeze că investiţia este făcută cu banii Grupului, fără credite bancare şi fără ajutor de stat.

Precizăm tot aici că director general al Peikko Construction Accesories România este Milan Durcovic (foto stânga).

Peikko, companie de origine finlandeză şi în acelaşi timp o afacere de familie, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de structuri și tehnologie de conectare pentru aplicații prefabricate, turnate in situ, a achiziționat recent fabrica din Bolintin-Deal (a fostei subsidiare SSAB), în Vestul Bucureștiului şi lângă autostrada Bucureşti – Piteşti.

În toate aspectele legale corelate tranzacţiei, finlandezii au fost consiliaţi de avocaţii de la Noerr.
Producţia finlandezilor în România face parte dintr-un plan extins de investiții, la nivel mondial, iar investiția în prima fază (până în T2 din 2019) se va ridica la suma de 10 milioane de euro.

“Clienţii fabricii din România pot fi de la designeri şi arhitecţi până la firme de construcţii”, a declarat CEO Peikko, răspunzând unei întrebări ale revistei Constructiv.

Grupul are în prezent fabrici în mai multe țări printre care Slovacia (cea mai apropiată de noi), Germania, Rusia, Emirate Unite Arabe, China și 32 unități de vânzare, furnizând conexiuni pentru prefabricate de beton, precum cele pentru stâlpi, pereți sau grinzi.

Compania a livrat materiale deja şi pentru mai multe proiecte din România, unul dintre acestea fiind şi stadionul „Ion Oblemenco” Craiova. Dacă ar fi să rămânem în regiune şi tot la capitolul stadioane, un alt proiect recent din portofoliul finlandezilor care merită amintit aici este şi Groupama Arena din Budapesta, pe care joacă şi echipa de fotbal Ferencváros.

Fabrica Peikko din România

Suprafața proprietății achiziționate este de 90.000 de metri pătrați, dintre care 30.000 de metri pătrați sunt alocați facilităților moderne de producție, iar restul de 60.000 de metri pătrați vor fi folosiți în scopuri de depozitare.

Fabrica a fost construită în 2007, pentru fabricarea structurilor de oțel. Spațiile pentru producție sunt echipate cu o serie de macarale suspendate moderne și dispun de o linie de vopsitorie, facilități folosite direct în operațiunile Peikko.

Sectoarele fabricii pot fi folosite individual, în funcție de necesități, astfel că dezvoltarea capacității de producție Peikko va fi realizată gradual. În prezent, deşi fabrica din România a companiei Peikko este a opta din punct de vedere al capacității de producție, la nivel mondial, are un mare potențial să ajungă în top 3 până la sfârșitul anului 2020.

În ultimii 10 ani, Peikko și-a triplat cifra de afaceri, de la 73 de milioane de euro în 2009, până la 220 milioane de euro înregistrate în 2018, iar noua unitate de producție din România va fi dedicată să servească solicitărilor în creștere ale piețelor din Europa de Vest si Centrală.

Producția va începe cu fabricarea componentelor DELTABEAM® Frame: grinzile DELTABEAM®, coloanele din material compozit și alte structuri de oțel necesare construirii clădirilor – soluții care fac ca procesul de construcție să fie mai rapid, mai sigur și mai eficient. Ulterior, facilitățile vor permite companiei Peikko extinderea gamei de produse la tehnologia de conectare din beton.

„Startul operațiunilor din România ne va ajuta să atingem targetul nostru, anume acela de a înregistra o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro, până la sfârșitul anului 2020”, declară Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation.

Proiecte de referinţă

La nivel mondial, Peikko Group Corporation a fost parte a unor proiecte de referință. Unele dintre acestea sunt prezentate mai jos:

ICON, Växjö, Suedia
Unul dintre cele mai mari proiecte din Suedia este centrul ICON, care va cuprinde o sectiune rezidențială, una de birouri, un hotel și o școala în cei 37.000 de metri pătrați disponibili în 20 de etaje. Peikko a livrat aici sistemul său DELTABEAM® Frame și este responsabil pentru stabilitatea clădirii, răspunzând unor cerințe tehnice complexe într-un timp scurt de livrare. Deși s-a lucrat și iarna, în doar 9 luni, structura clădirii a fost finalizată.

The Squaire, Frankfurt, Germania

Clădirea Squaire din Frankfurt am Main, inaugurată în aprilie 2011, este cunoscută ca fiind una dintre cele mai moderne clădiri din oraș, situată deasupra gării cu trenuri de mari viteză care face legătura cu aeroportul din Frankfurt am Main. Soluția DELTABEAM® a fost folosită la construcția clădirii, realizându-se structuri ușoare și eficiente din punct de vedere al dimensiunilor.

Ø4_AARhus / Bassin 7, Aarhus, Danemarca:

Ø4 AARhus / Bassin 7 este o clădire unică de 20 de etaje, cu 254 apartamente, realizată în cooperare cu celebrii arhitecți Gehl Architects. În viitor, va fi construit și un teatru lângă AARhus. Pentru această construcție, Peikko a folosit DELTABEAM® și coloane din material compozit.

The Shard, Londra, Marea Britanie:

Soluțiile DELTABEAM® și PCs® Corbel au fost folosite în construcția turnurilor. Combinația DELTABEAM® și PCs® Corbel a oferit rezultate eficiente și o construcție economică, fără necesitatea ingineriei cofrajului nestandardizat.

Royal Arena, Copenhaga, Danemarca:

Arena din Copenhaga va avea o capacitate de 15.000 de persoane, si va fi găzdui evenimente culturale și muzicale. Designul reprezintă o puternică expresie a designului tradițional scandinav unde calitatea, funcționalitatea și aspectul formează o sinteză care conferă Arenei din Copenhaga o identitate nordică distinctă.

Despre Peikko Group Corporation

Peikko este o companie de familie fondată în 1965, în Lahti, Finlanda. Compania este unul dintre liderii mondiali în furnizarea de structuri și tehnologie de conectare pentru aplicații prefabricate, turnate in situ, folosite într-o mare varietate de aplicații. Soluțiile inovatoare Peikko transformă procesul de construcție făcându-l mai rapid, mai sigur și mai eficient, iar focusul companiei este de a introduce continuu soluții și servicii inovatoare și testate. Mai mult, departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Peikko este considerat unul dintre cele mai performante din acest sector.

Compania deține unități de producție în 8 țări (Finlanda, Germania, Lituania, Slovacia, Rusia, Emiratele Arabe Unite, China și România), vânzări și operațiuni în 34 de țări din America de Nord, Orientul Mijlociu, Asia și Africa de Sud, cu o echipă de peste 1.800 de persoane la nivel global.