Ce șanse de dezvoltare are zona Expoziției

Zona Bulevardului Expoziției a devenit unul dintre cele mai atractive puncte de pe harta imobiliară din București, cu șase clădiri de birouri, 1.800 unități rezidențiale și transformarea vechilor săli de expoziție în zone închiriate, se arată într-o analiză realizată de agenția digitală AlphaBeta. „Prețurile medii pe metru pătrat variază între 1.300-1.500 euro / mp, cu o suprafată netă medie cuprinsă între 50 și 60 pentru un apartament cu o cameră și 85-100 de metri pătrati pentru apartamentele cu 2 camere”, spune Alexandru Boghiu. CEO AlphaBeta.

Printre proiectele rezidențiale ale zonei se numără AFI City,  al celor de la AFI Europe, cu 190 de apartamente în prima fază, sau Impact, cu Luxuria Domenii Residence, proiect care va include 630 de apartamente la finalizare.

În cazul clădirilor de birouri, în zonă sunt anunțate șase proiecte. Primul este cel al Portland Trust, cu o suprafață totală inchiriabilă de 42.000 mp, dintre care una din clădirile cu suprafața de 20.000 mp a fost deja inchiriată de ING Bank.  Și Global Trade Center (GTC) a cumpărat un teren de 15.000 mp în zonă și intentionează să dezvolte un complex de birouri cu trei clădiri de birouri și o suprafată inchiriabilă de 46.000 mp.

GTC mai deține în apropiere, în Piața Presei, proiectul City Gate, care include două clădiri de clasă A cu o suprafată totală de 47.700 mp.

City Gate este o dezvoltare în comun a GTC (59%) și Bluehouse Capital (41%) și reprezintă unul dintre cele mai performanțe proiecte de birouri din capitala României. Aceasta confirmă potențialul ridicat al zonei.

„Dezvoltarea zonei va depinde mult și dacă autoritățile își vor respecta promisiunea de a construi linia de metrou spre Otopeni. Investițiile vor crește doar în această situație. Acolo sunt terenuri, zona poate deveni un nou pol de birouri puternic, precum Orhideea”, continuă Boghiu.