Globalworth începe construcția clădirii de birouri Globalworth Square

Globalworth a anunțat că începe construcția clădirii de birouri Globalworth Square, clădire situată în zona Barbu Văcărescu din noul centru de business din București, între clădirile Globalworth Plaza și complexul Green Court. Proiectul, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 28.000 mp, va include 14 etaje de spații de birouri, 3 niveluri subterane dedicate parcării, iar parterul va fi destinat facilităților, precum un restaurant și diferite opțiuni de retail.

“Odată cu începerea construcției noii clădiri, suntem cu un pas mai aproape de concretizarea unuia dintre cele mai ample și ambițioase proiecte ale companiei: de a crea cel mai mare business hub din nordul Capitalei. Globalworth Square va fi conectată cu complexul Green Court și cu Globalworth Plaza, aducând împreună mii de angajați, în una dintre cele mai căutate destinații din oraș. Clădirea se încadrează în stilul urbanistic din zonă și completează din punct de vedere arhitectural cele două proiecte din imediata sa apropiere. Ne dorim ca Globalworth Square să devină cea mai tehnologizată clădire din București, un spațiu care să încurajeze inovația și creativitatea generației care va schimba lumea de mâine. Importantă pentru noi este și integrarea celor mai noi tehnologii în materie de energie regenerabilă, și vom implementa aici, printre altele, sisteme de energie geotermală și fotovoltaică”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Globalworth Square, al cărei nume este inspirat de amprenta cu formă pătrată a clădirii, va respecta stilul clădirilor deja existente în zonă, atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al standardelor înalte de calitate și eficiență energetică. Proiectul urmează să fie livrat la finalul anului 2020 și le va oferi celor care își vor desfășura activitatea aici birouri de Clasa A, vestiare pentru cei care aleg să vină cu bicicleta la birou și aproximativ 450 de locuri de parcare aflate la suprafață și pe cele 3 niveluri subterane.

Pe lângă spațiile de lucru care integrează cele mai recente tehnologii, Globalworth Square va include și o serie de facilități oferite la parterul clădirii, precum restaurante, cafenele sau spații comerciale. Mai mult decât atât, clădirea beneficiază de un acces foarte bun la rețeaua de transport public, cu o serie de linii de autobuz care se află în apropierea acesteia și stația de metrou Aurel Vlaicu, la doar 200 de metri distanță.