Noul ambulatoriu al Spitalului de urgență din Suceva va fi gata în luna septembrie

Toate cele şase niveluri ale noului ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” sunt ridicate iar echipele de muncitori au ajuns la etapa aplicării termosistemului, scrie Monitorul de Suceava.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că lucrările sunt în grafic, astfel încât clădirea va fi cu siguranţă finalizată la termen, în luna septembrie a acestui an. „Mă voi strădui să fie o lucrare de foarte bună calitate, o clădire confortabilă, bine dotată, în care pacienţii să nu mai fie nevoiţi să sprijine zidurile”, a afirmat Rîmbu, citat de publicația amintită.

Construcţia noului ambulatoriu al spitalului este realizată de firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iaşi şi Arhitectura Grafica Design Suceava. Valoarea investiţiei este de 24,101 milioane lei, contractul de execuţie a fost semnat în 18 iulie 2018, cu termen de finalizare 18 septembrie 2019.

Policlinica spitalului are şase niveluri, D+P+4E, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi şi se află în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unităţii de Primiri Urgenţe.

Secţiile spitalului vor fi prezente fiecare cu cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sala de tratament şi de pansamente, spaţii administrative şi grupuri sanitare.

La demisol vor fi cabinetele de Medicină fizică şi recuperare şi de Reumatologie. La parter vor funcţiona cabinetele de Pediatrie şi de Ortopedie; etajul I: Chirurgia plastică, Chirurgia generală, Chirurgia vasculară şi ORL; etajul II: Gastroenterologie, Cardiologie, Electroencefalografie şi Neurologie; etajul III: Urologie, Obstetrică- Ginecologie, Nefrologie şi Oftalmologie, iar la etajul IV – Medicină internă, Endocrinologie şi Hematologie.