Se inaugurează Cornişa Aquapark & Sport, investiție de 20 milioane de lei

Primăria Botoșani inaugurează complexul Cornişa Aquapark & Sport, cel mai mare parc regional din zona de nord-est. Se întinde pe o suprafaţă de aproape 50 de hectare și cuprinde parc acvatic, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, terenuri de sport, un patinoar, piscine, parc de agrement pentru copii, parcări, scrie Ziarul de Iași.

Primarul Cătălin Flutur a declarat că parcul este unic în ţară, având în vedere suprafaţa pe care se întinde şi facilităţile oferite.

Parcul are numeroase atracţii: aqua park, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, terenuri de sport, un patinoar care poate fi utilizat inclusiv pentru antrenamente de hochei sau curling, piscine (interioare şi exterioare), parc agrement pentru copii, sală de fitness, bazin contracurent, pereţi pentru escaladă şi saune (cu sare, turcească, biosaună, finlandeză). Toate facilităţile au fost realizate pe o suprafaţă de aproape 50 ha, fiind amenajate şi alei pietonale, alături de parcaje. Investiţia de la Botoşani s-a ridicat la aproape 20 milioane euro.

Parcul de la Botoşani a fost finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional pe axa dedicată turismului. Valoarea totală a proiectului a ajuns la aproape 88 mi­lioane lei (inclusiv TVA), finanţarea nerambursabilă accesată fiind de 33,4 mi­lioane lei.