Planul S Immo: Noi clădiri de birouri în Bucureşti

“Acum suntem în negocieri pentru achiziţia unui teren într-o zonă de top din Bucureşti, aproape de mijloacele de transport şi utilităţi. Cred că va fi o negociere de succes. Suntem pregăţiţi să facem şi alte achiziţii, chiar şi clădiri office deja construite dar şi terenuri. Scopul este de a dezvolta doar clădiri de birouri. Ne concentrăm pe Bucureşti şi nu avem în plan achiziţii în alte oraşe din ţară”, a declarat Friedrich Wachernig (foto mai jos), membru în board-ul S IMMO AG.

Întrebat de revista Constructiv ce au de gând să facă cu terenul din Jilava, destinat iniţial unui proiect de retail, Friedrich Wachernig a răspuns: „Din terenul de 97.000 de metri pătraţi din Jilava am vândut o parte şi ne propunem să-l vindem pe tot”.

Abdruck unter Angabe des Fotocredits. Die Verwendung für Verkaufswaren laut Vereinbarung. Die Werbung für Dritte ist honorarpflichtig und bedarf der vorherigen ausdrücklichen Zustimmung von michael liebert photography.

S IMMO a lansat lunile trecute proiectul The Mark de lângă Piaţa Matache (proiect deschis oficial ieri). Austriecii au încheiat deja şi achiziția unei teren în centrul Bucureștiului, pe Calea Dorobanților. Acolo intenționează să dezvolte un proiect de birouri tip boutique, cu o suprafață totală de cca 5.000 de metri pătrați.

Compania austriacă mai deţine pe plan local mall-ul Sun Plaza şi birourile de deasupra mall-ului, Sun Offices plus hotelul Novotel de pe Calea Victoriei.

The Mark: constructori

Cele două clădiri The Mark sunt The Mark Tower, cu 14 etaje și o înălțime de 68 metri și The Mark Podium, cu șase etaje și o înălțime de 32 metri. Proiectul a fost livrat în urmă cu jumătate de an şi a presupus o investiție de peste 45 de milioane de euro.

S Immo, prin intermediul firmei Dual Construct Invest ca beneficiar, a apelat pentru ridicarea clădirilor de birouri The Mark de lângă Piaţa Matache la mai multe firme.

Pe partea de arhitectură, Chapman Taylor, proiectant arhitectură Deco Architects Studio din Bucureşti.

Proiectant structură a fost Allied Engineers din Bucureşti. Consultant pe structură – EBC de pe Calea Rahovei.

Proiectanţi de instalaţii: Cojo din Sighişoara şi Instal Data Proiect din Cluj.

Coordonator de proiect a fost Sentient din Bucureşti (project cost manager). Toate acestea sub umbrela antreprenorului general Strabag.

Chiriaşi

Clădirile au atras repede chiriaşi, încă de anul trecut, înainte de livrarea pe piaţă.

Dintre chiriaşii care ocupă clădirile The Mark amintim aici Deloitte, Dentons (firmă de avocatură), WPP (grup de advertising), Infosys, Esky Travel, restaurantul The Mark /Rosan Grup sau Starbucks. De altfel, spațiile comerciale și de birouri au un grad de ocupare de aproape 100%.

Câteva detalii despre spaţiile ocupate de chiriaşi. Circa 700 de angajați ai Deloitte ocupă ultimele opt etaje ale turnului The Mark. Suprafaţa însumează peste 8.500 de metri pătrați. Tot din cadrul reţelei globale Deloitte Legal vin în clădire şi Reff & Asociatii. Echipa de peste 70 de avocaţi ocupă etajul al 13-lea.

Dentons a luat cu chirie 1.100 metri patrați la etajul șapte al clădirii turn iar WPP ocupă 6.000 mp.
Starbucks a deschis la parterul clădirii turn şi ocupă o suprafață de peste 200 mp.