One Mircea Eliade a primit pre-certificarea „Green Homes” din partea Romanian Green Building Council

După ce One Herăstrău Park a devenit primul complex rezidențial din București certificat „Green Homes”, iar One Charles de Gaulle i-a călcat pe urme în anul următor, un alt proiect al companiei One United Properties primește pre-certificarea „Green Homes”. Astfel, One Mircea Eliade, proiectul rezidențial exclusivist dezvoltat de One United Properties în cadrul proiectului One Floreasca City, a primit pre-certificarea „Green Homes” din partea Romanian Green Building Council.

Alături de cele trei turnuri care se ridică în cadrul proiectului rezidențial One Mircea Eliade, care vor însuma 247 de apartamente exclusiviste, cu vedere panoramică spre Parcul Floreasca și Lacul Floreasca, se va regăsi și clădirea de birouri One Tower, destinată închirierii de spații pentru birouri de către companiile care caută o calitate extraordinară a mediului de lucru. Peste 50% din apartamentele și spațiile comerciale disponibile în One Mircea Eliade au fost deja vândute, iar structura a ajuns la etajul 10, cu 3 subsoluri finalizate.

Pre-certificarea obținută de proiectul rezidențial exclusivist One Mircea Eliade dovedește încă o data preocuparea dezvoltatorului de a construi proiecte la standarde extrem de ridicate, prietenoase cu mediul, eficiente energetic și sustenabile. Din cei aproximativ 27.000 mp de teren ai întregii dezvoltări One Floreasca City, amprenta la sol a construcțiilor va fi de numai 9.000 mp, iar diferența de aproape 18.000 mp va reprezenta spațiu verde, alei pietonale, locuri de joacă și spații de relaxare, toate deschise public.

Steven Borncamp, fondatorul Romanian Green Building Council a declarat că „ONE United Properties își respectă angajamentul de a construi întregul portofoliu de proiecte rezidențiale la cele mai înalte standarde de sustenabilitate obținând si pentru ONE Mircea Eliade, parte din ONE Floreasca City pre-certificarea Green Homes. Sistemul de certificare Green Homes este cel mai robust sistem aplicabil clădirilor rezidențiale, recunoscut ca model de bune practici de către Comisia Europeana.”

Investițiile companiei One United Properties în proiectul One Floresca City se ridică la 100 de milioane de euro, iar ele vor revitaliza întreaga zonă situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. Proiectul multifuncțional de anvergură, compus dintr-un proiect rezidențial exclusivist – One Mircea Eliade, precum și o clădire de birouri reprezentativă – One Tower presupune nu numai investiție în zona construită, ci și în infrastructura rutieră, menită să fluidizeze traficul din zonă, dar și în costruirea a 1200 de locuri de parcări.

One Tower, clădirea de birouri parte din ansamblul multifuncțional One Floreasca City dezvoltat de One United Properties la intersecția bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, a obținut din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai bună performanță a unei clădiri în faza de construcție de pe piața românească.