Concurența analizează preluarea Somaco de către Holcim

C onsiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Holcim România S.A. preia Somaco Grup Prefabricate S.R.L.

Somaco Grup Prefabricate SRL este producător de materiale de construcție, specializat în prefabricate din beton și BCA (beton celular autoclavizat). Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA în Adjud.

Holcim (România) S.A., membră a Grupului LafargeHolcim, este producător de materiale de construcții specializat în producerea cimentului și betoanelor. În prezent, Grupul LafargeHolcim deține în România 2 fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeș) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iași) și București, 15 stații ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.