One United Properties și Auchan România au investit 178 de mii de euro în parcul Automatica

One Floreasca City, proiectul imobiliar multifuncțional pe care One United Properties îl dezvoltă la intersecția arterelor Mircea Eliade și Calea Floreasca din zona centrală a Bucureștiului, redă orașului și comunității o zonă abandonată de 20 de ani. Încă de la început, dezvoltatorul și-a anunțat intenția de a aloca o parte a investiției în ariile comune, în spațiile verzi și în infrastructură, decizie care se aliniază cu strategia companiei de a susține și dezvolta valorile comunității, în zonele în care construiește. Pentru parcul Automatica, One United Properties și Auchan România (care va dezvolta un spațiu contemporan de retail în cadrul proiectului mixt) au făcut o investiție de 178 de mii de euro în reamenajarea spațiilor verzi, plantare, toaletarea copacilor.

Sustenabilitatea proiectelor One United Properties se traduce nu numai în clădirile cu cele mai înalte standarde de certificare „green”, ci și în implicarea în comunitate și responsabilitate socială. Întreaga dezvoltare de pe fosta platformă Automatica va crea o comunitate vibrantă, cu acces la o gamă largă de facilităţi, integrându-se în spiritul Cartierului Floreasca. Proiectul vine cu numeroase beneficii pentru zonă, precum reamenajarea parcului Automatica, lărgirea zonei carosabile, zona de promenadă deschisă publicului și parcări în subsolul proiectelor, care să permită astfel acces pietonal în cartier.  

„One Floreasca City este cu siguranță unul dintre proiectele imobiliare emblemă de pe piață, care vor marca peisajul bucureștean în următorii ani. Încă de la început acest ansamblu multifuncțional a fost gândit ca o comunitate, care se adaptează la un stil de viață actual, care înglobează într-un mix organic zone comerciale, rezidențiale și office. Nu în ultimul rând, ca pentru toate proiectele pe care le dezvoltăm, compania noastră și-a asumat răspunderea pentru investiții în spațiile publice, care vor aduce numeroase beneficii locuitorilor: vorbim de reamenajarea parcului Automatica, de investiții care au rolul de a reduce traficul și de a propune soluții pentru decongestionarea zonelor, de creare a unor spații outdoor de recreere, de clădiri eficiente energetic, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United Properties

Totodată, pe lângă investiția de 178 de mii de euro în parcul Automatica făcută alături de partenerul Auchan România, dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de mp și a alocat un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură, pentru lărgirea străzii Calea Floreasca de la 4 la 6 benzi (pe sectorul cuprins între Str. Glynka și Bd. Mircea Eliade), semaforizare, noi alveole pentru stațiile de autobuz, dar și modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca, pe segmentul dintre Bd. Mircea Eliade și Str. Banu Antonache.

Investiția necesară dezvoltării întregului ansamblu este de 100 de milioane de euro, promisiunea investitorilor fiind de a livra un proiect multifuncțional de referință, toate clădirile urmând să fie construite după ultimele standarde în materie de inovație în construcții, sustenabile, cu un impact minimal asupra mediului înconjurător. One Mircea Eliade, componenta rezidențială a acestui proiect, a primit deja pre-certificarea „Green Homes” din partea Romanian Green Building Council. De asemenea, One Tower, clădirea de birouri parte din acest ansamblul multifuncțional, a obținut și ea din partea US Green Building Council pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, cea mai bună performanță a unei clădiri în faza de construcție de pe piața românească.

One Floreasca City presupune trei componente integrate într-un ansamblu deschis: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower – și trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade. Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi. În plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare și un loc de joacă pentru copii. Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunități, cu circulație exclusiv pietonală.