Rombat a investit 12 milioane de euro într-o fabrică la București

Metair, companie din Africa de Sud, a investit prin societatea bistrițeană Rombat, 12 milioane de euro într-o linie tehnologică de fabricare a celulelor Li-ion, pentru autoturisme electrice. Unitatea este amplasată în București, are două nivele și ocupă o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Fabrica va produce un milion de celule Li-ion.

 

„Rombat ba continua să producă baterii plumb acid, dar investește și în baterii Li-ion, lucrându-se în momentul de față la montajul utilajelor de fabricație în București. Această fabrică va produce 1.000.000 de celule Li-ion, pe două chimii, NMC și LFP. Sperăm ca la începutul lunii februarie 2020, fabrica din București să funcționeze și în felul acesta să facem pasul în fabricația de baterii Li-ion. Acesta va fi doar începutul”, a declarat directorul general Rombat, Ioan Repede, citat de Cotidianul.

 

În anul 2017, Rombat a trecut de pragul de două milioane de baterii vândute, iar în 2018 a înregistrat un adevărat record: 2,3 milioane de baterii vândute, dintre acestea un milion și jumătate ajungând în străinătate. Produsele Rombat ajung în Franța, Italia, Germania, Portugalia, Belgia, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Croația, Ungaria, Rusia, Ucraina, America și chiar Finlanda.