Viitoarea sală polivalentă din Brașov va costa aproape 280 milioane de lei

Consilierii locali brașoveni au aprobat  indicatorii tehnico-economici aferenți Complexului Multifuncțional Sala Polivalentă Brașov, după ce firma de consultanță contractată de municipalitate a finalizat studiul de fezabilitate, scrie bzb.ro. Ei ales varianta care se bazează pe facilitatea de tip Park & Ride – Bartolomeu, ce urmează a fi realizată de municipalitatea brașoveană cu bani europeni. Valoarea investiției este estimată la 279.675.330,91 lei inclusiv TVA.

Arhitectul Șerban Țigănaș a spus că se va amenaja o sală principală, cu capacitate de 10.059 de locuri, plus una de antrenament cu gradene, cu o capacitate de peste 1.152 de locuri. Proiectul mai include și amenajarea zonei din jurul sălii.
Complexul va beneficia de toate facilitățile pentru spectatori, sportivi sau artiști, dar va avea și zone VIP sau pentru mass media.
Țigănaș a precizat pentru construirea sălii pe amplasamentul propus e Primăria Brașov va implica și unele lucrări mai deosebite. „În urma studiului geologic, au fost identificate pământuri fine și ape subterane. Terenul de fundare nu este ideal. În aceste condiții, am propus ridicarea sălii la o cotă artificială și fundarea indirectă cu piloți. Se va realiza un relief artificial”, a declarat Țigănaș. Totodată, acesta a precizat că au fost proiectate și trei surse pentru alimentarea cu energie regenerabilă, respectiv pompele de căldură, celulele fotovoltaice (pentru energie electrică) și panouri solare (pentru apă caldă).
Complexul se va construi în locul fostului Stadion Municipal Brașov.