Cea mai nouă soluție pentru instalații: țeava din polietilenă PE 100-RC cu strat de polipropilenă

Nimic nu e mai important pentru sănătatea omului ca accesul la apă curată. Pentru a asigura acest drept, dar și pentru a veni în ajutorul constructorilor, TeraPlast a scos pe piață un nou produs: țeava din polietilenă PE 100-RC cu strat de polipropilenă. Realizat din materiale performante, acesta are o rezistență mărită la încărcare punctiformă și propagarea de fisuri, oferindu-le constructorilor numeroase avantaje în ceea ce privește costurile, timpul de execuție sau calitatea lucrării.

Țevile PE 100-RC cu strat de PP sunt destinate rețelelor de transport și distribuție apă și gaz. În ceea ce privește țevile din PE 100-RC pentru transportul apei, acestea pot fi utilizate pentru: apă potabilă, apă de uz general, drenaj și canalizare sub presiune, canalizări vacuumatice și apă pentru alte aplicații. Țevile PE 100-RC cu strat de PP oferă numeroase beneficii:

Rezistență semnificativ mărită la uzură

Țeava are o rezistență mai mare la încărcarea punctiformă și la propagarea de fisuri, venind în ajutorul constructorilor prin costuri mai mici de instalare.

Flexibilitate ridicată

Țevile din PE 100-RC cu strat de PP din portofoliul TeraPlast dovedesc o îmbunătățire în ceea ce privește gradul de flexibilitate pe care îl păstrează în timp.

Țeava din PE 100-RC cu strat de PP nu împrumută apei transportate însușiri de miros, gust sau culoare

Stratul de protecție din PP nu doar că apără împotriva radiației UV, dar protejează și împotriva contaminării pe toată durata de manipulare, transport și montaj. Mai mult, materialul folosit în fabricarea țevilor nu interacționează deloc cu mediul înconjurător și apa transportată. Astfel, nu există nicio șansă ca apa să împrumute caracteristici de gust, miros sau culoare. Apa transportată rămâne curată, de la sursă până la destinație.

Are o durată mare de viață

Datorită rezisteței mărite la fisurare și propagarea fisurilor, la îmbătrânire termică, la coroziune și sol agresiv, la abraziune și impact, țevile din PE 100-RC cu strat de PP au o durată de viață de până la 100 de ani.

Țeava din PE 100-RC cu strat de PP ajută la scăderea timpilor și costurilor de execuție

Greutatea redusă, ușurința crescută a îmbinării prin sudura cap la cap (datorită apariției unui nou amestec pentru stratul de protecție PP, în cazul sudurilor cap la cap, nu mai e necesară exfolierea acestuia) și compatibilitatea cu fitingurile și echipamentele de sudură existente pe piață în mod uzual fac ca termenele de execuție să fie cu 35-40% mai scurte decât în cazul altor tipuri de țevi. Chiar mai important, costurile cu transportul și execuția lucrărilor sunt și ele cu circa 10-15% mai mici.

Este ușor de instalat

Instalarea țevilor  PE 100-RC cu strat de PP se poate realiza cu tranșeu deschis fără pat de nisip și/sau fără tranșeu deschis prin metode neconvenționale moderne. Exemple de tehnici alternative de instalare: prin foraje orizontale dirijate, relining sau bursting (reabilitări ale rețelelor vechi prin frezare sau cămășuire).

Este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător

Țevile PE 100-RC cu strat de PP, din portofoliul TeraPlast, sunt prietenoase cu mediul înconjurător, oferind siguranță în execuție și exploatare. Ușurința cu care acestea pot fi instalate, prin tehnici alternative ca relining sau bursting, face ca impactul asupra mediului să fie minim. De asemenea, țevile de acest tip emit de până la cinci ori mai puțin monoxid și dioxid de carbon decât țevile din oțel.

Pentru omenire, mileniul 3 a adus numeroase avantaje, sub forma descoperirilor și inovațiilor tehnologice. Țeava din PE 100-RC cu strat de PP este un astfel de avantaj, un mare ajutor pentru lumea modernă, care va asigura accesul la surse de apă curate, sănătoase, aducând în același timp numeroase avantaje pentru constructori și dezvoltatori. Află mai multe despre acest nou produs pe țeava din polietilenă www.teraplast.ro.