Workspace Studio, afaceri duble cu mobilier office

Workspace Studio, partener unic acreditat al Herman Miller în România (cel mai prestigios producător mondial de mobilier de birou), și-a dublat în 2019 cifra de afaceri, realizând proiecte în valoare de 10,7 milioane de euro, față de 5,3 milioane de euro în 2018.

Compania este specializată în soluții de fitout și mobilier de birou orientat către design ergonomic human–centric.

Creșterile au fost pe toate tipurile de proiecte realizate.
“Am avut proiecte de amploare, cu bugete mai mari decât în anii trecuți, dar și mai multe proiecte pentru companii cu un număr mai mic de angajați. Zona IMM și chiar freelancerii reprezintă un segment din economie tot mai activ și mai orientat către amenajări de calitate și produse ergonomice”, a declarat Horațiu Didea (foto mai sus), Managing Partner Workspace Studio.

Anul trecut, 10% din vânzările de scaune Herman Miller au fost către companii cu mai puțin de 5 angajați, 25% către companii cu sub 50 de angajati, iar restul de 65% către companii mai mari.

În 2019 Workspace Studio a vândut peste 5.000 scaune Herman Miller. Cele mai dorite modele au fost Aeron, Sayl și Mirra, precum și nou lansatul scaun auto-ajustabil, Cosm (foto mai jos).

Alături de scaune, printre produsele care au înregistrat creșteri semnificative în 2018 se regăsesc brațele de monitor, birourile electrice ajustabile pe înălțime și soluțiile acustice decorative, care pot fi integrate cu ușurință în design-ul birourilor open-space.

Investiția medie, creștere 20%

Investiția medie într-un post de lucru amenajat de Workspace Studio în 2019 a fost de 1.300-1.500 euro/angajat, în creștere cu circa 20% față de 2018. Aceasta include scaunul, biroul și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare.

Cel mai amplu proiect al anului 2019 pentru Workspace Studio a fost un proiect de reamenajare, în cadrul căruia o companie multinațională a avut ca obiectiv îmbunătățirea mediului de lucru și a confortului angajaților prin crearea unor spații informale de relaxare, de conectare și cooperare. Valoarea acestui proiect s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, spațiul fiind folosit de peste 750 de angajați ai companiei.

De altel, proiectele de reamenajare și-au crescut ponderea în afacerile Workspace Studio și au generat 30% din cifra de afaceri, față de 25% în 2018.

Tendința de a reorganiza spațiul după principii de ergonomie fizică și socială s-a accentuat anul trecut, iar zonele relaxare, cadrele informale de colaborare și schimb de idei, alături de piesele de mobilier ergonomic – în special scaunele Herman Miller – au fost prezente în aproape toate discuțiile și proiectele pe care Workspace Studio le-a realizat în 2019.

2020, extinderea portofoliului de produse și soluții

Pentru a susține cererea de proiecte, dar și anticipând tendințele din piață, în 2020 Workspace extinde portofoliul de produse și soluții. În prima parte a anului va fi disponibilă o nouă gamă de scaune ergonomice Herman Miller – LINO, precum și portofoliul companiei daneze HAY, cumpărată anul trecut de Herman Miller.

În plus, Workspace Studio va adăuga pardoseli, soluții acustice, tavane și alte produse arhitecturale, care completează portofoliul existent de mobilier și accesorii de calitate pe care îl propune clientilor in cadrul proiectelor integrate de amenajari de birouri.

„Anul acesta cred că vom vedea și mai multe spații multifuncționale, adaptate la diverse activități pe care le realizează angajații – munca individuală, schimbul de idei, prezentări, contemplare, relaxare, creație, etc.. Soluțiile specifice de mobilier, de la scaune automate proiectate special pentru „shared spaces”, la măsuțe de laptop sau canapele cu rol separator vor fi din ce în ce mai prezente în proiectele noastre”, a adăugat Horațiu Didea.

Pentru 2020, Workspace Studio mizează pe o creștere a cifrei de afaceri de 10 %, la aproape 13 milioane de euro.

Despre Workspace Studio

Workspace Studio este integrator de soluții de fitout și distribuitor de mobilier de birou de înaltă calitate și ergonomie și unic Authorized Accredited Partner al Herman Miller în România.

Herman Miller este cel mai prestigios producător mondial de mobilier de birou, lider al inovației globale în mobilier de birou, accesorii și servicii ergonomice strategice. Produse Herman Miller se află expuse în colecțiile permanente ale marilor muzee din lume.