Cea mai înaltă clădire office din România, încă două etaje pentru Raiffeisen

Un document al Raiffeisen Bank, consultat de revista Constructiv, indică faptul că banca se extinde cu încă două etaje în Sky Tower, respectiv de la etajele 2, 3, 4, 5, 6, 7 pe care le ocupă în prezent, va mai ocupa în plus şi etajele 10 şi 15.

De la etajul 15 au plecat deja în clădirea Equilibrium la etajul 11, avocaţii de la SCP Filip (desprinşi anul trecut din Peli Filip).

La etajul 10 din Sky Tower sunt, printre alţii, câteva firme din IT.

Suprafaţa destinată birourilor din Sky Tower este de circa 1.160 mp per etaj.

Raiffeisen ocupă încă din anul 2013 cele şase etaje din SkyTower, de la 2 la 7, adică aproape 7.000 de metri pătraţi. Banca mai are angajati şi într-o altă clădire din imediata vecinatate, in Floreasca Office.

Printre chiriaşii din Sky Tower, deţinută de Raiffeisen Property, se numără Oracle, Estée Lauder, Tinmar sau Ambasada Coreei.

Amintim aici şi că în anul 2017, la etajul 37, adică la ultimul etaj al clădirii, a fost deschis restaurantul Nor, cu o capacitate de 200 de locuri.

Sky Tower este situat aproape de staţia de metrou Aurel Vlaicu, între strada Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca. Aceasta este cea mai înaltă clădire de birouri din România. Turnul are 37 de etaje şi 137 de metri înălţime.

Suprafaţa închiriabilă totală a clădirii e de 41.200 mp. Aceasta are şi 518 locuri de parcare în subteran, plus de alte 23 la suprafaţă.

Construcţia a fost gata la sfârşitul lui 2012, după investiţii de peste 120 de milioane de euro.