La Sibiu se va ridica un aquapark

În cartierul Turnișor-Câmpușor din Sibiu se pregătește deschiderea unui aquapark pe 41 de hectare, cu ștrand și terenuri de sport în aer liber și acoperite. Capacitatea va fi de peste 8000 de persoane, complexul de agrement și sport fiind de importanță regională, scrie alba24.ro.

Primăria Sibiu a lansat, la finalul lunii februarie, procedura de achiziție a serviciilor pentru elaborarea documentației de urbanism PUZ pentru acest proiect. Ofertele vor fi deschise în martie, iar documentația și avizele vor trebui să fie finalizate în maximum șase luni.

Va oferi servicii de practicare a sporturilor în aer liber și în spații acoperite, pentru copii și adulți. Capacitatea planificată este de 8.500 de utilizatori.

Complexul va fi structurat pe mai multe zone, printre care ștrand municipal (în aer liber și structuri acoperite) tip aquapark, complex sport (structuri acoperite și terenuri în aer liber), pavilion administrativ, parcaje și zone ce cazare temporară sau permanentă.

Contractul pentru documentația PUZ va presupune întocmirea studiilor de fundamentare necesare (studiu topografic, studiu, geotehnic și studiu de accesibilitate – circulații), a documentaţiei Plan Urbanistic Zonal și Regulament Local de Urbanism aferent, întocmirea documentaţiilor specifice și obținerea tuturor avizelor și acordurilor, mai arată publicația amintită.

„Sibiul a fost gazda unui număr larg de evenimente sportive, tendință susținută activ pe plan local de către municipalitate prin promovarea unui Agende Sportive în paralel cu Agenda Culturală a orașului. Aceste tipuri de manifestări aduc notorietate națională și internațională orașului, fiind adresate în special sportivilor de performanţă și acoperind o gamă variată de sporturi cum ar fi ciclismul, tenisul sau baschetul. Dincolo de acest tip de evenimente, în rândul populaţiei orașului există o cerere puternică pentru o infrastructură sportivă care să permită practicarea sportului de masă”, prevede caietul de sarcini”, este menționat în caietul de sarcini publicat pe SICAP.