Sala Polivalentă de la Brașov a primit autorizația de construcție

Primăria Braşov a emis autorizaţia de construire pentru lucrările la sala polivalentă din Bartolomeu, iar în perioada următoare va fi lansată şi licitaţia pentru identificarea unui constructor, scrie bzb.ro. Planul municipalităţii braşovene este ca anul acesta să înceapă şi lucrările.
„În următoarea perioadă proiectanţii vor veni la Braşov, vor completa documentaţia cu componenta de detalii de execuţie, şi după ce vom completa această etapă vom lansa licitaţia pentru execuţia propriu-zisă a acestui obiectiv”, a afirmat George Scripcaru, primarul Brașovului.
Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în luna noiembrie a anului trecut, valoarea totală fiind estimată la 279.675. 330,91 lei cu TVA. Durata de finalizare a lucrărilor a fost preconizată la 36 de luni.
Noua sală polivalentă se va construi în locul fostului Stadion Municipal Braşov. Conform proiectului, sala principală va avea o capacitate de  10.059 de locuri. De asemenea, va fi realizată o sală de antrenament cu gradene, cu o capacitate de peste 1.152 de locuri. Complexul va beneficia de toate facilităţile pentru spectatori, sportivi sau artişti, dar va avea şi zone VIP sau pentru mass media.
Sala de sport va fi construită pe un „relief artificial”, iar fundaţia se va sprijini pe piloni de beton, asta pentru că  în zonă sunt pământuri fine şi ape subterane.  În încălzirea şi ventilarea sălii, precum şi pentru asigurarea unei părţi din energia electrică, proiectanţii au luat în calcul instalaţii fotovoltaice şi sisteme cu recuperare de căldură, precum şi alte soluţii prietenoase cu mediul, care au ca scop reducerea consumurilor şi implicit a costurilor de întreţinere. Clădirea va integra un sistem automatizat de management (BMS), care va monitoriza şi optimiza permanent funcţionarea instalaţiilor.
Proiectul mai include şi amenajarea zonei din jurul sălii, unde se vor amenaja căi de acces, o scenă în aer liber, alei şi zone de socializare. În ceea ce priveşte parcările, noua viitoarea sală polivalentă ar urma să fie deservită, în principal, cea care se va construi cu bani europeni, mai arată publicația amintită.