Universitatea din Sibiu construiește o sală de sport la Șelimbăr

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit de la Ministerul Apărării Naționale un teren pe care să poată construi o sală de sport pentru studenți, scrie Turnul Sfatului, care citează o hotărâre de guvern.

Documentul arată că dacă imobilul nu va fi transformat în complex sportiv, atunci el va reveni în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. ”În cazul în care nu se respectă destinaţia părții de imobil și termenul prevăzute la art. 2 alin. (2), aceasta revine în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Predarea-preluarea părţii de imobil transmisă potrivit art. 2 alin. (1), se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Educației și Cercetării prin structurile specializate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se mai arată în hotărârea Guvernului Orban.

Pentru predarea-preluarea părţii de imobil Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Educației și Cercetării vor încheia un protocol în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Terenul în cauză s-ar afla pe raza administrativă a comunei Șelimbăr, fostul rector al ULBS, Ioan Bondrea, detaliind acest proiect în urmă cu aproape trei ani.

Investiția a fost evaluată la 10 milioane de euro, cu sprijin de la Compania Națională de Investiții, scrie Turnul Sfatului.  ”Am abandonat varianta cu Mitropolia și ne-am îndreptat spre alte variante, dar sincer, nici nu mai îndrăznesc să sper până când lucrurile nu vor ieși. E vorba de teren, acolo suntem blocați. Sper ca luna viitoare să dăm un răspuns pe care mi-l doresc și eu”, declara în martie 2017 rectorul ULBS de la acea dată, Ioan Bondrea, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.