Astaldi SpA va construi secțiunea 5 din autostrada Sibiu-Pitești

Licitația pentru construcția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești a fost câștigată de constructorul italian Astaldi SpA. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația asocierii China Railway 14-th Bureau Co Ltd – Viaponte Rom – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia.

În cazul în care decizia CNSC nu va fi atacată la Curtea de Apel București, se va semna contractul pentru lotul Curtea de Argeș – Pitești, scrie Jurnalul Național.

Valoarea estimată a contractului pentru construcţia secţiunii 5 este de 1,83 miliarde de lei, fară TVA.

Secțiunea 5 se află în județul Argeș şi are o lungime de 30,35 km. Traseul începe în zona localităţii Curtea de Argeș, va continua paralel cu râul Argeș, până la centura Municipiului Pitești.

La licitație, anunțată în octombrie 2017, au fost depuse opt oferte.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea 123 de kilometri lungime şi va fi împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş, Curtea de Argeş – Piteşti. Vor fi opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti est parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează România de la vest la est.