Două companii se bat la liciația pentru construcția caminului Şcolii Profesionale Germane Kronstadt

Două companii, una din România și alte din Italia, au depus documentaţia pentru construirea căminului Şcolii Profesionale Germane Kronstadt. Contractul are o valoare estimată de 25.624.861 lei, inclusiv TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local Brașov. Firma care va obţine contractul va trebui să încheie lucrările în 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor, dar şi să ofere o garanţie de 5 ani, scrie bzb.ro.
Căminul va avea o capacitate de 306 locuri în 80 de camere, iar imobilul în care va funcţiona acesta va avea parter şi nouă etaje. La parter vor fi amenajate, printre altele, o sală de aşteptare, una de studiu, un oficiu pentru catering, o linie de autoservire, o sală de mese, grupuri sanitare, spaţii de depozitare, un cabinet medical, un izolator, dar va fi instalată şi centrala termică. Celelalte nouă etaje vor fi destinate spaţiilor de cazare, urmând a fi amenajate 80 de camere cu grup sanitar propriu.
Noul cămin va avea faţadă ventilată placată cu panouri din fibrociment, iar izolarea termică se va face cu vată minerală. De asemenea, construcţia va avea terase înverzite, precum şi un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură. Nu în ultimul rând, pentru prepararea apei calde se vor folosi şi 7 panouri solare.
În ceea ce priveşte iluminatul, acesta va fi asigurat cu ajutorul lămpilor cu tehnologie LED, iar pe coridoare sau în alte spaţii se vor instala senzori de mişcare, astfel încât becurile să nu stea aprinse inutil toată noaptea.
Toate instalaţiile din clădire (electrice, termice, ventilaţie), vor fi supravegheate centralizat, iar reglarea acestora se va face în funcţie de numărul de utilizatori.  De asemenea, la cămin se vor instala echipamente  electronice de control acces, dar şi un sistem de televiziune cu circuit închis, mai scrie publicația amintită.