One Herăstrău Towers – structură finalizată și vânzări de 85 %

Proiectul cu funcțiune mixtă One Herăstrău Towers, care unește într-un ansamblu cosmopolit locuințe, birouri și spații comerciale va fi terminat la finele acestui an. Construcția proiectului dezvoltat de One United Properties, ce se ridică în cartierul Herăstrău, pe Str. Nicolae Caramfil, avansează, iar în acest moment structura este finalizată. De asemenea, proiectul a fost deja precontractat în proporție de 85%, înainte de terminarea sa.

Structura este finalizată în acest moment pentru ambele corpuri de clădiri, asigurând continuarea lucrărilor pentru fațadă, instalații și finisările interioare. De asemenea, lucrările de izolare termică a fațadei au atins un procent de peste 40%, iar infrastructura instalațiilor (MEP) este realizată în proporție de 80%. „Lucrările avansate pentru acest proiect mixt se încadrează în termenul de finalizare al proiectului stabilit pentru sfârșitul acestui an. Finalizarea structurii permite acum avansarea lucrărilor, astfel că în următoarele 5 săptămâni vom demonta ambele macarale. 85 % din întregul proiect a fost deja precontractat, interesul clienților pentru unitățile rezidențiale, zona unde este amplasat ansamblul și conceptul de design fiind unul crescut. One Herăstrău Towers a fost gândit ca o poartă de intrare în cartier, cele două clădiri turn ale sale beneficiind de vederi panoramice către lacul Herăstrău și către zona de nord a orașului. Nu în ultimul rând, prin acest proiect redăm cartierului și comunității un spațiu care era abandonat, astfel încât pe locul unei clădiri neterminate și aflate în ruină vom vedea un complex arhitectural care va anima locul, un real agregator de comunitate urbană și stil de viață actual și sănătos”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United Properties.

Cu o arhitectură adaptată funcțiunii mixte a proiectului, One Herăstrău Towers face parte din noua generație de proiecte imobiliare multifuncționale pe care compania le dezvoltă în Capitală, fiind totodată un proiect de regenerare urbană, ce se ridică pe locul unei clădiri abandonate, demolate de către dezvoltator și care va aduce valoare adăugată, atât viitorilor rezidenți, cât și întregii comunități a orașului. Cele 3 zone ale proiectului arhitectural imaginat de X Architecture & Engineering sunt: baza clădirii, cu funcțiuni comerciale și birouri de 5.055 mp (7 spații comerciale și 6 spații de birouri), ce așează construcția în peisajul urban și cele două turnuri destinate celor 139 de unități locative, plus două niveluri de parcare. În acest moment, vânzările pentru One Herăstrău Towers sunt realizate în proporție de 85%.

One Herăstrău Towers se ridică într-o zonă premium a Bucureștiului, în cartierul Herăstrău, acolo unde One United Properties a mai finalizat două dezvoltări rezidențiale în anul 2017 – One Herăstrău Park, cu 106 apartamente și în anul 2019 – One Herăstrău Plaza, cu 156 apartamente plus spații comerciale cu o suprafață de 3.800mp. Compania urmează să mai dezvolte tot în această zonă a Capitalei și proiectul exclusivist Neo Herăstrău Park, pe un teren achiționat în anul 2019 pe Str. Grigore Gafencu, proiect care va avea aproximativ 100 de apartamente plus spații comerciale.

Proiectul One Herăstrău Towers a obținut din partea Romania Green Building Council pre-certificarea Green Homes, care marchează norme de perfomanță și sustenabilitate superioare pentru locuințele verzi, dezvoltatorul oferind, în linia de business asumată, construcții la standarde extrem de ridicate, prietenoase cu mediul, eficiente energetic și sustenabile.