Lidl ridică un magazin la Turda, în spatele fostei fabrici de bere

Lidl va construi un supermarket în zona din spatele fostei fabrici de bere din Turda, în apropiere de malul Arieșului. Zona reglementată de documentaței acoperă 17.950 mp.

”În anul 2006 Consiliul Local Turda a dat avizul pentru realizarea în spațiul fostei fabrici de bere a unui centru comercial și a unor hale de tip retail, cu condiția de a respecta și a lăsa nealterată clădirea monument. Derularea acestui proiect, pornit de proprietarii actuali, familia Rațiu, nu a mai fost continuat probabil din cauza crizei financiare, se precizează în documentația proiectului supermarketului Lidl, citată de Turda News

Noua construcție va duce la modernizarea zonei.

Având în vedere amplasarea terenului în vecinătatea sensului giratoriu de pe DN1-DE81 Primăria Turda a solicitat întocmirea unui studiu de circulație pentru terenul aferent LIDL. Soluția de amenajare a accesului în incinta a fost reglementată în urma Studiului de circulație înregistrat cu nr. 19905/365/18.09.2019 la Primăria Turda.

Pentru terenul pe care se va amplasa magazinul LIDL va fi amenajat un acces din sensul giratoriu și o ieșire obligatoriu dreapta la o distanță de 15m față de acces. Accesul mașinilor de aprovizionare se va realiza din strada Miron Costin. În incintă se vor amenaja circulații pietonale și circulații auto pe două sensuri de mers cu o lățime totală de minim 6,50m. Se propune un număr de 126 parcări pentru autoturisme din care 6 locuri pentru persoane cu deficiențe locomotorii conform normativului NP 051/2012 aprobat prin Ordinul 189/2013.

Pentru parcela aferentă Fabricii de bere se vor păstra accesele existente. În zona sensului giratoriu este amenajat acces pietonal și auto, iar accesul pentru mașini de transport marfă este amenajat la strada Miron Costin. În incintă, pe zona din față (pe latura nordică) se vor amenaja parcări pentru vizitatori iar perimetral clădirii fabricii se vor amenaja circulații pietonale. Circulația auto pentru mașinile de marfă se va amenaja pe latura vestică a clădirii.

Pentru parcela propusă în partea de sud a amplasamentului se păstrează accesul existent la strada Miron Costin sunt alte detalii din documentația amintită.