Aeroportul din Brașov primește încă 25 de milioane de lei de la Guvern

Guvernul României a decis alocarea sumei de 25 de milioane de lei, pentru realizarea obiectivului de investiţii ‘Aeroport Internaţional Braşov’. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Hotărârea de Guvern a fost luată deoarece autoritatea administraţiei publice locale nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor la acest obiectiv.

Potrivit Ministerului Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţie, realizarea investiţiei este prioritară. Acest obiectiv va contribui la dezvoltarea economico-socială atât a judeţului Braşov, cât şi a judeţelor Harghita şi Covasna, care, de altfel, au şi adoptat acte administrative prin care să susţină acest demers.

Pentru lucrările de construire a aeroportului, Consiliul Judeţean Braşov a alocat, până în prezent, din bugetul propriu al judeţului, suma totală de 160 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Prezent pe șantierul aeroportului, premierul Ludovic Orban a spus că lucrările lucrările se desfăşoară în ritm susţinut. „Progresul este evident faţă de vizita anterioară (din 19 iunie – n.r.). Aeroportul este finanţat de Consiliul Judeţean Braşov, de Primărie şi, evident, şi de Guvern. În plus faţă de cele 50 de milioane alocate prin Legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiţii, Guvernul va mai aloca în cursul acestui an încă 25 de milioane de lei, din Fondul de rezervă al Guvernului. De asemenea, anul viitor vom veni cu sumele necesare, care să completeze resursele de care dispun autorităţile locale, astfel încât să fiţi siguri că acest obiectiv de investiţii este finalizat cât mai repede”, a declarat Orban.