Undă verde pentru sala polivalentă din Brașov

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui complex multifuncțional – sală polivalentă în municipiul Brașov (județul Brașov).

Obiectivul, în valoare de peste 404,55 milioane de lei, va avea o suprafață desfășurată de 36.826,50 mp, pe un regim de înălțime S+P+M+1E, cu o capacitate totală de 11.233 spectatori, și va beneficia de următoarele funcțiuni: sală de sport, sală de antrenament, anexe sportive și sociale, spații administrative și spațiile tehnice aferente, parcare subterană VIP și presă, spații pentru conferințe, restaurant, facilități VIP, facilități presă.

Realizarea investiției se propune a fi eşalonată pe 3 ani, prin Programul național de construcții de interes public sau social – Subprogramul “Săli de sport”, coordonat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Finanțarea lucrărilor se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), din bugetul local al municipiului Brașov, precum și din alte surse legal constituite.