Ansamblul One Peninsula va fi încălzit prin pompe de căldură cu sursă geotermală

Proiectul One Peninsula, dezvoltat de compania One United Properties în cartierul Floreasca din București, este primul club rezidențial din București cu încălzire prin pompe de căldură cu sursă geotermală și totodată cel mai exclusivist ansamblu de mică înălțime din București.

Construcția ansamblului One Peninsula, proiectat de birourile de arhitectură X Architecture & Engineering din România și Bobotis+Bobotis Architects din Grecia, a început în luna august 2020, odată cu obținerea autorizației de construire, iar în prezent lucrările au ajuns la cota zero de fundare. Totodată, complexul este deja vândut în proporție de peste 40%. Încălzirea prin pompe de căldură cu sursă geotermală de care beneficiază One Peninsula este realizată prin execuția a 270 de puțuri forate la 120 m liniari adâncime, care folosesc schimbul de căldură cu pământul pentru a genera energia necesară obținerii agentului de răcire și încălzire. Acest sistem va oferi multiple avantaje celor ce vor locui acolo: autonomie totală de căldură pe timpul iernii și autonomie pe agent frigorific pentru climatizare pe timp de vară, precum și reducerea costurilor anuale de încălzire și răcire cu 50% față de soluțiile clasice.

„One Peninsula este din multe puncte de vedere o dezvoltare unică și de referință pentru piața rezidențială din România și ne bucurăm că an de an putem să inovăm prin proiectele pe care le construim. Ca dovadă, conceptul de la care pornește această nouă dezvoltare este conturarea unui stil de viață exclusivist pentru rezidenți, care vor simți că trăiesc într-un loc liniștit, intim și departe de oraș, doar că se vor bucura de toate acestea chiar în centrul rezidențial al Bucureștiului. În același timp, din preocuparea noastră permanentă pentru inovație și grija față de viitorii rezidenți, dezvoltăm acest proiect utilizând pompe de caldură cu sursă geotermală, ceea ce presupune o investiție de 4 milioane de euro. Avantajele acestui sistem sunt însă semnificative, pentru că oferă autonomie pe timp de iarnă și vară, reducând în același timp și  factura anuală de încălzire și răcire a casei cu 50% pe toată durata de existență a locuinței”, spune Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division One United Properties.

Din planul de creare a unui spațiu exclusivist, retras și liniștit fac parte și facilitățile pe care dezvoltatorul le va implementa în cadrul acestui club rezidențial: 2.500 mp de design contemporan spectaculos incluzând o piscină semi-olimpică, sală de pilates, braserie, gym, golf room și altele, toate adaptate la cerințele comunității. Totodată, pentru un grad de intimitate și liniște sporit, accesul în complex va fi pietonal, autoturismele fiind direcționate exclusiv în parcarea subterană.