Investiție de 8,2 milioane de euro într-un bazin de înot la Târgu Lăpuș

Compania Națională de Investiții a introdus în licitație prin procedură simplificată un contract de 2 milioane de euro + TVA (valoarea totală estimată: 8.921.231,78 lei + TVA) pentru construirea unui bazin de înot didactic în orașul maramureșean Târgu Lăpuș, scrie 2mnews.ro.

 

Bazinul de înot va fi amplasat pe un teren de 4.000 de metri pătrați, situat pe strada Horea din Târgu Lăpuș, și se estimează că investiția propriu-zisă va fi de 8,2 milioane de euro, restul sumei prevăzute fiind repartizată pentru obținerea și amenajarea terenului, proiectare și asistență tehnică și organizarea de șantier.

 

Contractul va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut, iar constructorii pot depune oferte până în 10 februarie 2021. Lucrările trebuie finalizate în cel mult un an de la semnarea ordinului de începere (o lună și jumătate fiind repartizată pentru proiectare și 10 luni și jumătate pentru execuția lucrării) și trebuie garantate timp de 3 ani.

 

Costurile necesare racordurilor la utilități (electrică, apă, canal, gaz) vor fi făcute din bugetul local al orașului Târgu Lăpuș, iar administrația publică are obligația să păstreze și să întrețină destinația (bazin de înot didactic) timp de cel puțin 15 ani, mai scrie publicația amintită.