PUZ pentru extinderea cu 10,4 km a pârtiilor din Poiana Braşov, obiectiv reluat

Noul primarul al Braşovului îşi propune să urgenteze procesul de extindere cu 10,4 km a pârtiilor din Poiana Braşov, având în plan şi alte investiţii corelate, investiţii anunţate în cadrul unei conferinţe de presă dinaintea competiției FIS Children Trophy, care se desfăşoară în această perioadă.

Primarul Allen Coliban: Nu înţeleg de ce nu avem încă un PUZ pentru extinderea pârtiilor, dacă tot s-a spus în ultimii ani că a fost printre priorităţi. E adevărat că avem zone cu păduri unde există arbori de 170 de ani, mai există şi alte probleme dar, în mod normal, problema PUZ ar putea fi rezolvată în câteva luni şi apoi mai e nevoie de un studiu de fezabilitate. Obiectivul este de a găsi apoi surse de finanţare POR dar asta se poate întâmpla după studiul de fezabilitate.

La momentul actual, în Poiana Braşov, pârtiile existente au o lungime cumulată de 19.740 m iar pârtiile suplimentare propuse sunt de 10.400 m. în alţi termeni, vorbim de creșterea suprafeței schiabile de la 75 hectare, la 100 hectare.

Astfel, primarul Allen Coliban a mai anunţat că are în plan extinderea capacității domeniului schiabil de la 4.300 la 6.200 schiori pe zi, construirea a două noi telescaune fixe de 4 locuri, construirea unei gondole de 10 locuri, cu o capacitate de 2.400 de persoane/oră, două parcări cu un total de 600 de locuri în zona stației Cheișoara, acoperirea întregului domeniu schiabil existent cu instalații de produs zăpadă artificială și noi instalații de nocturnă pe pârtiile Drumul Roșu și Subteleferic.

Cu sponsorizări tot mai multe, competiția FIS Children Trophy, cea de-a patra ediție, are loc acum, mai precis, în perioada 16-19 februarie iar în perioada 15 – 18 martie va avea loc a doua ediție a competiției de schi Poiana Brașov SES Cup 2021 (Small Evolving Ski Nations) – adresată sportivilor din 19 țări, inclusiv România. Ambele vor fi în Poiana Braşov.