finalizarea Grand Corvin 2

Cordia începe un nou capitol odată cu finalizarea Promenadei Corvin

Ultima clădire rezidențială de pe Promenada Corvin a atins punctul culminant: finalizarea Grand Corvin 2 va completa aspectul final al celei mai mari și populare zone pietonale din Budapesta, a cărei dezvoltare a început cu mai bine de un deceniu în urmă. Cordia, dezvoltatorul responsabil pentru proiectul de regenerare urbană în suprafață de 22 de hectare, se așteaptă la un an foarte bun atât pe piața internă, cât și pe cea internațională și va anunța în curând lansarea unui alt proiect major de dezvoltare urbană în capitala Ungariei.

Promenada Corvin, element central al celui mai mare program de regenerare urbană din Europa Centrală, lansat în urmă cu mai bine de un deceniu și dezvoltat de Grupul Futureal, a ajuns într-o etapă importantă: ultima clădire rezidențială de pe Promenadă, a doua fază a proiectului Grand Corvin, a ajuns la ultimul nivel. Cea mai lată și una dintre cele mai lungi străzi pietonale din Budapesta, care a câștigat mai multe premii internaționale în ultimii ani, va fi completată cu acest proiect rezidențial compus din 558 de apartamente. În același timp, regenerarea cartierului din jurul Promenadei va continua, deoarece Grupul Futureal dezvoltă, de asemenea, mai multe proiecte rezidențiale și de birouri pe străzile vecine. Totodată, compania intenționează să desfășoare o serie de proiecte complexe de dezvoltare urbană de diferite dimensiuni, atât în țară, cât și în străinătate.

Volumetria Grand Corvin a fost modelată de arhitecții LAB5 la o scară care se adaptează la peisajul urban original, împărțind-o în mai multe abordări arhitecturale distincte, printr-o varietate de placări externe. Diferitele abordări amintesc de fostele clădiri din cartier: fațadele din cărămidă, utilizate pentru prima dată pe Promenadă, se referă la casele din cărămidă, în timp ce calcarul este o referință la clădirile anterioare. Placarea specială din tablă pentru îmbunătățirea iluminatului din curți este un element nou, care nu a mai fost folosit până acum într-un complex rezidențial de acest nivel din Ungaria.

„Suntem foarte mândri că în ultimul deceniu am reușit să realizăm un proiect atât de mare în inima Budapestei, în care puțini oameni au crezut în momentul lansării sale. Succesul nostru este dovedit nu doar de prestigioasele premii internaționale pe care le-am primit, ci și de faptul că acest cartier complet reamenajat este un loc preferat al locuitorilor din Budapesta, indiferent dacă sunt în căutarea unui loc unde să locuiască, să investească în proprietăți, să vină la cumpărături sau la muncă. Amploarea lucrărilor realizate se reflectă în cele 22 de hectare de teren care au fost regenerate, cu un total de 2.700 de apartamente noi, 100.000 de metri pătrați de spații de birouri și 50.000 de metri pătrați de spații de retail, în valoare de aproape 1 miliard de euro. Desigur, nu ne oprim aici: în curând vom anunța lansarea unui proiect similar cu Promenada, tot la Budapesta”, a declarat Tibor Földi, președintele Consiliului de Administrație Cordia.

În România, Cordia se concentrează în prezent asupra celei de-a doua faze a Parcului20, un proiect rezidențial care a devenit un punct de reper în zona Expoziției din nordul Bucureștiului, cu arhitectura și facilitățile sale spectaculoase, precum o grădină privată de 3.000 de metri pătrați  destinată utilizării exclusive de către rezidenți. Cordia a finalizat prima fază a proiectului, iar rezidenții au început să se mute în noile lor locuințe în martie 2021.

În România, Cordia dezvoltă proiecte rezidențiale în conformitate cu valorile companiei, axate pe bunăstare, eficiență energetică și dezvoltare comunitară și analizează în prezent terenurile in portofoliul companiei pe care să le dezvolte în continuare, în funcție de evoluția reglementărilor urbanistice. În calitate de membru al Grupului Futureal, Cordia este dedicată  regenerării urbane și îmbunătățirii țesutului urban.