Gavella va reabilita Piața Magnoliei din Oradea

Piaţa Magnoliei din cartierul orădean Rogerius va intra în reabilitare pe bani europeni începând de săptămâna viitoare iar lucrările vor fi efectuate de compania Gavella, scrie eBihoreanul.

Investiția totală va fi de 10,9 milioane de lei și termenul de execuție este de 18 luni.

„Se va începe cu împrejmuirea zonei pentru limitarea accesului în perimetrul şantierului, după care în cursul săptămânii următoare vor demara lucrările efective”, a declarat pentru BIHOREANUL, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI), Marius Moş.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, „prin reamenajarea Pieţei Magnoliei se are în vedere obţinerea unui spaţiu urban contemporan, accesibil şi sigur pentru locuitorii oraşului”.

Conform proiectului, pavajul existent va fi înlocuit cu piatră cubică din granit inclusiv la nivelul trotuarelor perimetrale din jurul pieţei astfel încât la final suprafaţa dalată se va întinde pe 4.600 metri pătraţi.

Arborii existenţi vor fi păstraţi, executantul lucrării având obligaţia să-i inventarieze şi să-i protejeze pe durata lucrărilor.  „În zona centrală a pieţei se vor planta 24 de arbori noi, pe întreaga suprafaţă a pieţei urmând să fie plantaţi în total 105 arbori şi 580 de arbuşti. Constructorul va trebui să amenajeze aici un centru de cartier fără să afecteze copacii existenţi şi chiar să planteze în plus 105 arbori şi 580 de arbuşti”, a transmis Primăria.

Cu ocazia lucrărilor, în interiorul pieţei vor fi amenajate două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc, două cu nisip şi mai multe echipamente pentru joacă.

În partea dreaptă a pieţei va fi amenajată o fântână arteziană, care va funcţiona cu recircularea apei, iar în centrul ei va rămâne în continuare sculptura existentă în teren.