Sediul Detașamentului de Pompieri Obor va fi demolat și reconstruit

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a anunțat că sediul Detașamentului de Pompieri Obor va fi demolat și reconstruit, în cadrul unor proiect cu finanțare de la Banca Mondială și Guvernul României.

Potrivit ISUBF, în cadrul proiectului Consolidarea Managementului Riscului la Dezastre se vor desfășura lucrări de demolare și reconstrucție a sediului Detașamentului de Pompieri „Obor”, situat în Bulevardul Ferdinand I nr. 139.

Proiectul este derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu finanțare de la Banca Mondială și Guvernul României, și are drept scop creșterea rezilienței infrastructurii critice de
răspuns la dezastre și situații de urgență.

„În clădirea care urmează a fi demolată și reconstruită și-au desfășurat activitatea pompieri specializați în stingerea incendiilor, acordarea primului-ajutor calificat și descarcerare. Construcția,care  datează din anul 1934, se află într-o stare avansată de deteriorare, cu un risc ridicat de colaps în caz de cutremur, iar efectivele de pompieri și tehnica de intervenție au fost relocate, încă din anul 2017, în cadrul unei alte subunități operative a ISU B-IF”, au mai transmis reprezentanții Inspectoratului.