Cătălin Drăguleanu-Ariston Thermo România

Numărul celor care au făcut revizia centralelor termice a scăzut cu 25%, pe fondul pandemiei

Pandemia i-a obligat pe oameni să petreacă mai mult timp în propriile locuințe, din cauza restricțiilor de circulație, și a generat totodată o creștere a reticenței față de interacțiunile fizice pe care le presupune operațiunea de reparare și/sau mentenanță a diverselor echipamente. Potrivit estimărilor specialiștilor Ariston Thermo pe zona de service, numărul  solicitărilor de intervenție pentru verificări tehnice periodice sau revizii a scăzut, în 2020, pe fondul perioadei de lockdown, cu aproximativ 25% față de perioada anterioară. În acest an, în contextul relaxării restricțiilor, numărul solicitărilor de intervenții pentru revizie a început din nou să crească însă situația este departe de a fi una bună deoarece, inclusiv înainte de izbucnirea pandemiei, aceste activități erau realizate într-un procent foarte mic, adaugă specialiștii.

Pandemia a schimbat obiceiurile de consum. Pe de-o parte, odată cu restricțiile de circulație și impunerea, în multe cazuri, a programului de lucru de acasă, oamenii au devenit mult mai preocupați de confortul propriului cămin, pentru că au petrecut mai mult timp în interiorul acestuia. Pe de altă parte, ei au devenit și mai ezitanți în interacțiunile fizice clasice, pe care le presupuneau anterior operațiunile de verificare și/sau revizie tehnică a centralelor”, a declarat Cătălin Drăguleanu, CEO Ariston Thermo România.

Verificarea tehnică periodică este o operațiune care se efectuează o dată la doi ani și este obligatorie prin lege. Specialiștii Ariston Thermo România recomandă, însă, și revizia anuală a centralei termice, ambele operațiuni având rolul de a prelungi durata de viață a produselor și optimiza performanțele. Scopul acestor operațiuni este de a permite funcționarea în siguranță a centralelor termice, un lucru foarte important, de care depinde confortul zilnic al locuinței.

Lucrurile nu stăteau foarte bine nici înainte de pandemie, când statisticile indicau că sub 50% dintre români făceau operațiunile anuale de mentenanță a centralei. Acest lucru arată că există o lipsă de informare referitor la motivele pentru care această operațiune periodică este necesară. În calitatea sa de lider al pieței de centrale termice din România, Ariston Thermo România își propune să fie parte din demersurile de informare a populației în această direcție și recomandă tuturor clienților săi să nu neglijeze verificarea tehnică periodică a centralelor termice pe care le dețin, pentru a putea beneficia de confort sporit, în siguranță”, a comentat Cătălin Drăguleanu.