Goland Imobil ridică 18 blocuri și 32 de vile în Bucium, Iași

Firma Goland Imobil SRL a finalizat proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care reglementează condițiile de construire pe un teren cu o suprafață de 110.000 mp, în Bucium, cu acces dinspre str. Fundac Păun, Iași, scrie Apix.ro.

Proiectul vizează construirea de locuințe individuale și colective mici, spații de recreere, spații de servicii, amenajări urbane, parcuri, străzi de incintă și anexe aferente. În prezent, terenul este în extravilanul Iașului și este pășune. În total, vor fi amenajate 18 blocuri cu regim redus de înălțime și 32 vile.

„Zona studiată se confruntă cu probleme tipice zonelor rezidențiale periferice: juxtapunerea de construcții cu arhitectură diferită, infrastructură tehnico-edilitară și de transport (carosabil, zone pietonale) incompletă, gradul redus de deservire cu servicii de interes general”, se precizează în proiectul de PUZ, citat de Apix.ro.

Terenul deținut de Goland Imobil are o suprafață totală de 110.000 mp, în condițiile în care procentul de ocupare a terenului este propus la 25%. Potrivit proiectului de PUZ, din suprafața de 110.000 mp, aproape 15.000 mp vor fi cedați domeniului public pentru constituirea profilului stradal (circulație publică).

„Dezvoltarea rezidențială cuprinde 32 locuințe individuale, 18 locuințe colective, spații comune pentru servicii comerciale și alimentație publică precum și terenuri ce pot găzdui competiții sportive (sală fitness, teren multifuncțional), spații verzi, alei și parcaje, spații de agrement și relaxare, integrate într-un concept unitar de arhitectură. Intervenția propusă va reconverti un teren extravilan neamenajat într-o zonă rezidențială care conține și funcțiuni mixte complementare locuirii. Prin modernizarea străzilor perimetrale se vor putea realizarea conexiuni atât la nivel auto, cât și pietonal cu str. Păun și str. Trelea din sud-estul terenul studiat”, se precizează în proiectul de PUZ.

Suprafața a fost împărțită în cinci unități teritoriale de referință:

  • locuințe individuale și colective mici (maxim 3 niveluri – parter și 2 etaje)
  • centru de cartier
  • locuințe colective (demisol, parter și 3 etaje – ultimul etaj retras)
  • zonă de transporturi
  • zonă de spații plantate.