EMZ – Hanauer GmbH ridică o fabrică la Reșița

Compania germană EMZ – Hanauer GmbH a anunțat construcția unei noi fabrici, la Reșița, prima din România a producătorului de piese și sisteme pentru produsele electrocasnice. Investiția va începe în luna martie a anului viitor și va ajunge la 18 milioane de euro, scrie Transilvania Business.

Dorința germanilor este înființarea unei noi unități de producție în UE pentru a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere.

„EMZ a crescut cu peste 30% doar în ultimul an financiar. De aceea trebuie să ne extindem”, a explicat Veit Schmucker, Operations Manager. EMZ își bazează producția în prezent pe fabricile construite în Republica Cehă, Mexic și China și pe propria rețea globală de vânzări. Unitatea de producție din România, cea de la Reșița, va fi a treia locație din UE pentru EMZ – Hanauer GmbH.

„Unul dintre motivele alegerii orașului Reșița ca și locație viitoare de producție este existența sistemului școlar și de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra și în domeniul pregătirii. Considerăm această alegere câștigătoare pentru ambele părți, iar populația locală își va putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasă.” – este mesajul transmis de managementul EMZ – Hanauer GmbH.

Construcția fabricii de la Reșița va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată a demara în toamna aceluiași an. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală și va produce în principal pentru piața europeană. De altfel, prin investiția pe care o va face la Reșița, estimată la 4,5 milioane de euro în prima fază și la 18 milioane de euro în final.

Firma fondată în anul 1948 dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este unul din liderii pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual, informează reprezentanții Primăriei Reșița.