Cinci idei de amenajare a holului de la intrare

De cele mai multe ori, holul este probabil una dintre cele mai subestimate camere dintr-o locuință. Atunci când vine vorba de amenajarea casei, mulți trec cu vederea holul de la intrare și își îndreaptă atenția spre camere considerate mai importante. Însă fiind în zona de tranziție între afară și acasă, dar și prima încăpere care formează impresia oaspeților asupra locuinței, holul merită efortul în amenajare.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva idei ingenioase de amenajare a holului de la intrare, care să te inspire și să te ajute să creezi o atmosferă caldă și primitoare în hol!

1.   Alege culori calde ale pereților în amenajarea holului

Alegerea culorii pereților joacă un rol important în amenajarea holului de la intrare, dictând cromatica întregii locuințe. Dacă dispui de un spațiu generos, cu lumină naturală, poți alege pentru pereți nuanțe mai închise sau un perete accent cu tapet colorat. Dacă spațiul este, însă, unul restrâns, și nu este deschis la o sursă de lumină naturală, îți recomandăm să optezi pentru nuanțele deschise, neutre ale pereților. Acestea vor crea iluzia de spațiu aerisit și luminos. Dacă dorești să eviți monotonia, poți adăuga accente colorate sub forma unor tablouri sau un perete statement într-o nuanță diferită.

2.   Orientează-te spre piese de mobilier funcționale

Amenajarea holului de la intrare presupune și adăugarea unor piese de mobilier funcționale, mai cu seamă că aici vei depozita încălțămintea și hainele groase cu care tocmai ai sosit de afară. Într-un hol de dimensiuni mari poți amplasa un dulap de haine încăpător, în nuanțele pereților. Alte piese de mobilier utile în amenajarea holului sunt un pantofar, o bancă pe care să te așezi atunci când te încalți sau descalți și un cuier. Dacă vrei să aduci o notă modernă, poți opta pentru agățători moderne pentru cuier.

Dacă amenajezi un hol mic, orientează-te spre piese de mobilier care asigură spațiu de depozitare pe verticală. Un pantofar multifuncțional, ce poate servi drept bancă, poate fi o idee excelentă în amenajarea unui hol de dimensiuni mici. Tot în ideea organizării, îți sugerăm să alegi un cuier montat pe perete, ce se va dovedi util pentru haine.

3.   Pregătește mesaje de întâmpinare

Imediat cum pășesc în locuința ta, musafirii trebuie să simtă că prezența lor este una cât se poate de plăcută. Și cum poți obține această impresie mai bine decât prin integrarea unor mesaje de întâmpinare în amenajarea holului de la intrare? Alege un perete gol, ce prezintă suficient spațiu și integrează cât mai multe tablouri decorative pe care să fie inscripționate diverse mesaje de bun venit. Nu doar că vor oferi o stare generală de bine ție și oaspeților tăi, însă vor arăta și plăcut din punct de vedere estetic.

4.   Îmbină stilul modern cu stilul rustic

Dacă stilul rustic este unul preferat de către tine, însă nu poți adapta un hol în stil rustic restului camerelor din casă, poți integra anumite elemente specifice în amenajarea holului de la intrare. Și pentru a nu opta doar pe decorul rustic, care nu este în ton cu amenajarea locuinței tale, alege să îmbini acest stil cu piese decorative moderne. De exemplu, o măsuță din lemn pe care să așezi câteva lumânări parfumate se vor potrivi de minune cu o oglindă în stil modern, care să iasă în evidență. Aceste combinații de elemente vor crea cu siguranță un decor armonios, cald și primitor în hol.

5.   Mizează pe un decor minimalist

Fie că holul de la intrare este unul de dimensiuni mici, fie că nu vrei să-l încarci inutil din punct de vedere vizual, poți miza oricând pe o amenajare în stil minimalist. Gândește-te care sunt elementele de care ai nevoie în amenajarea holului, precum spațiul pentru încălțăminte, cuierul, banca sau oglinda și păstrează-le doar pe acestea. În plus, poți miza pe elementele cât mai simple și practice, în culori neutre sau îndrăznețe, cum ar fi un ghiveci cu plante verzi de apartament, un covor pufos în culori contrastante sau o lampă de podea în stil minimalist.

În final, holul de la intrare va arăta minunat și va fi gata să primească cu căldură oaspeții care-ți vor trece pragul casei. Ține cont de sugestiile noastre și cu siguranță vei reuși să-ți transpui personalitatea în amenajarea holului.