Producătorul ușilor și ferestrelor QFort investește peste 20 mil. EUR într-o nouă fabrică lângă Craiova, în jud. Dolj.

În cadrul proiectului, producătorul Casa Noastră obține un ajutor de stat de peste 9 mil. EUR

Finanțarea nerambursabilă a fost obținută cu sprijinul REI, prin intermediul Schemei de ajutor de stat reglementată de HG 807/2014.

Casa Noastră este producătorul ușilor și ferestrelor QFort și unul dintre cei mai mari producători de soluții de tâmplărie termoizolantă din Europa Centrală și de Est, iar investiția într-o nouă fabrică lângă Craiova, în județul Dolj, depășește 20 milioane euro.

Noua unitate de producție face parte dintr-un plan de investiții mai amplu, ce vizează extinderea activității pe segmentul profilelor din aluminiu. Pentru acest proiect, Casa Noastră a apelat la un ajutor de stat destinat investițiilor, reglementat de HG 807/2014, în valoare de peste 9 milioane euro, gestionat de echipa REI, grup de companii specializat în atragerea de finanțări nerambursabile.

Acordul de finanțare pentru ajutorul de stat a fost obținut de Casa Noastră – QFort la începutul anului 2020, iar în ultimii doi ani s-au realizat investițiile în dezvoltarea halei și achiziția echipamentelor, fabrica urmând să își înceapă activitatea completă în cursul anului viitor, după ce în acest an producția s-a realizat doar parțial.

Situată în localitatea Pielești din județul Dolj, la 6 km de Municipiul Craiova, noua unitate de producție, specializată în fabricarea de tâmplărie din aluminiu, va genera peste 200 de noi locuri de muncă.