Ansamblul rezidențial boutique Boemia Apartments a câștigat premiul pentru arhitectură la concursul internațional BigSEE Slovenia 2023

Boemia Apartments a fost considerat de către juriu „un proiect exemplar” și a fost apreciat pentru arhitectură, urbanism și o anumită „poezie” a proiectului

ansamblul rezidențial boutique situat pe bulevardul Mărășești 125, a fost desemnat câștigătorul premiului pentru arhitectură 2023 la categoria Residential Housing in Romania, la concursul internațional BigSEE din Ljubljana, Slovenia. Festivitatea de decernare a premiilor BIG SEE a avut loc pe 19 mai la Ljubljana, Slovenia.

Proiectul dezvoltat de Prima Development Group, cu o arhitectură semnată de STARH, a fost apreciat de juriul festivalului pentru modul în care a restaurat și a evidențiat „poezia” unui complex rezidențial tipic Bucureștiului interbelic. Fără ostentație, într-un mod subtil – consideră reprezentanții competiției internaționale – clădirea a fost construită într-o viziune modernă, cu spații largi, confortabile, terase spațioase și grădini comune sau individuale, fiind exploatat creativ fiecare metru pătrat al construcției.

Proiectul rezidențial al Prima Development, cu care compania și-a făcut debutul pe piața din București, promovează conceptul neoboem, care-i conferă o personalitate distinctă în peisajul arhitectural al Capitalei. Ansamblul tip boutique are un regim de înălțime mic (2S+P+5E) și însumează un total de 75 de apartamente, cu 2 și 3 camere, dar și duplexuri.

Boemia Apartments nu este la primul premiu internațional câștigat. În 2019, ansamblul a fost distins cu premiul Best Architecture Multiple Residence Romania în cadrul European Property Awards 2019. Core Timpuri Noi, un alt proiect dezvoltat de Prima Development Group în București este, de asemenea, dublu premiat internațional la prestigioase competiții internaționale de profil.

Câștigarea  premiului pentru arhitectură 2023 cu Boemia Apartments reprezintă pentru noi o recunoaștere internațională a modului Prima de a construi – cu atenție la detaliile care fac viața mai confortabilă și plăcută, rezistent în timp și cu personalitate. Să găsești echilibrul perfect între practic și artistic astfel încât să se completeze fericit una pe cealaltă nu este una dintre cele mai ușoare misiuni pe care ni le-am asumat, iar premiul de la Ljubljana ne dovedește că intenția noastră a fost bine pusă în practică. Suntem mândri de aprecierea primită la această competiție internațională, un merit al întregii echipe Prima Development”, spune Adrian Stoichină, COO Prima Development Group.

Dezvoltatorul orădean, care este unul dintre cei mai mari la nivel național din sectorul rezidențial după numărul de unități livrate anual, este acum prezent cu proiecte noi și în zona de nord a Bucureștiului. Construcția unui complex de amploare, cu 482 de apartamente, PRIMA Vista, a fost demarată la finalul anului trecut, iar în primăvara anului următor va fi finalizată prima fază a proiectului.

Prima Development Group și-a început activitatea în 2005, în Oradea, acolo unde a livrat până acum peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro. Din 2017 compania este prezentă și pe piața din București, acolo unde semnează până în prezent două proiecte rezidențiale, Boemia Apartments și Core Timpuri Noi, care au fost deja premiate internațional la European Property Awards.