Hengst Filtration deschide o fabrică la Balș, județul Olt

Hengst Filtration, lider mondial în domeniul filtrelor, deschide o fabrică în oraşul Balş din județul Olt. Anunțul a fost făcut de către primarul din Balş, Cătălin Rotea, într-o conferinţă de presă.

Compania a cumpărat fabrica IAC, abandonată de producătorul suedez de subansamble auto, în 2019.

”Vreau să anunţ cu mândrie, cu bucurie, ca de ieri o multinaţională a cumpărat fosta fabrică IAC şi a ales să vină în Balş. Este vorba despre o firmă înfiinţată în 1958, care este în primele trei din lume în domeniul producerii filtrelor, că vorbim de auto, de aer condiţionat, medicale, tot ce înseamnă partea de filtrare. Hengst Filtration şi-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balş”, a declarat Cătălin Rotea.

Compania face angajări începând cu luna decembrie 2023, iar din aprilie 2024 vrea să înceapă producţia.

”Hengst, o firmă cu o cifră de afaceri de 700 de milioane de euro, în 2022, a ales să vină în Balş. Sunt mândru că cei care vă uitaţi acum la mine şi faceţi neveta la Ford, la Qfort, la Pirelli, la orice altă firmă care nu este în Balş, veţi avea oportunitatea să lucraţi din nou în Balş, să lucraţi acasă, pentru că acest oraş nu v-a dat posibilitatea până acum să faceţi asta. Aveam nevoie să fie create 300-400 de noi locuri de muncă”, a adăugat primarul Rotea.