Târgoviște va avea al doilea stadion modern

În Târgoviște, fosta reședință domnească și capitală, se construiește al doilea stadion nou în decurs de doar câțiva ani. Impresionanta arenă va costa 75.000.000 de euro, deși orașul nu are echipă în Superliga în acest moment. Chindia evoluează în Liga 2, unde ocupă poziția a 10-a în clasament.

Târgoviște va fi poate cel mai invidiat oraș de provincie din România, deoarece în scurt timp va beneficia de două stadioane de fotbal foarte moderne. Primul a fost deja finalizat și inaugurat în luna mai a anului trecut. Este vorba despre noul stadion „Eugen Popescu”, a căror lucrări de renovare au costat aproximativ 15 milioane de euro și au durat aproximativ trei ani, din 2019 și până în 2022.

În luna septembrie a acestui an au început lucrările pentru o nouă arenă destinată fotbalului în fosta reședință domnească și capitală. În ceea ce privește acest stadion, el va fi denumit „Dâmbovița Arena” și va beneficia de aproximativ 12.000 de locuri.

Noul stadion din Târgoviște, oraș cu o populație de 66.000 de locuitori, va avea pistă de atletism și ar urma să fie gata în anul 2026.

 Ca o comparație, stadionul Steaua, care are o capacitate de puțin peste 31.000 de locuri, a costat aproape 100 de milioane de euro.

Care este stadiul lucrărilor

În ceea ce privește stadiul lucrărilor de construcție, care au demarat în septembrie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a venit cu câteva actualizări prin intermediul unei postări realizate pe pagina sa de Facebook.

„Vremea permite și se lucrează în continuare, iar datele momentului de pe șantierul Complexului Sportiv „Dâmbovița Arena” sunt impresionante:
1.500 mc de beton și 150 de piloți turnați;
280 tone de armatură;
peste 3.100 mp de cofraje;
32.000 mc de pământ excavat.
#DâmbovițaArena – un complex sportiv pentru un întreg județ!”, a scris Corneliu Ștefan, în dreptul unui clip care poate fi văzut mai jos.