Alezzi estimează afaceri în creștere cu 150% față de anul trecut

Dezvoltatorul imobiliar Alezzi proiectează o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro pentru anul 2024, în creștere cu aproximativ 150% față de 2023, când a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro. În același timp, compania estimează că va încheia anul curent cu un profit de 12 milioane de euro, o creștere semnificativă față de anul precedent, când a obținut 5 milioane de euro. Valoarea totală a investițiilor Alezzi în proiectele sale imobiliare a depășit 100 de milioane de euro de la înființare și până în prezent.

„Demanda pentru proiectele rezidențiale din portofoliul Alezzi a rămas constantă și observăm deja o ușoară tendință de creștere. Continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței imobiliare din Constanța cu noi proiecte de top, atrăgând în special investitori și persoane fizice în căutarea de locuințe de vacanță”, a declarat Dan Perifan, CEO-ul Alezzi.

Compania se concentrează în prezent pe dezvoltarea a două proiecte imobiliare majore în județul Constanța. Complexul rezidențial Alezzi Odyssey, care va include circa 580 de apartamente, 2 restaurante, 3 spații comerciale și aproximativ 500 de locuri de parcare, urmează să fie finalizat la jumătatea acestui an. Peste 50% din acest proiect este deja precontractat. De asemenea, Alezzi dezvoltă Alezzi Towers, un complex rezidențial ce va cuprinde 284 de apartamente și aproximativ 27.000 de metri pătrați construiți, proiect planificat să fie finalizat în 2025.

După terminarea acestor două proiecte, Alezzi intenționează să dezvolte un nou complex rezidențial în zona de nord a orașului Constanța, pe Bulevardul Tomis, iar lucrările pentru acesta sunt programate să înceapă în a doua jumătate a anului 2025. Totodată, Alezzi a achiziționat un teren de la fondul de investiții portughez Martifer, unde va dezvolta un nou proiect imobiliar, concentrându-se pe practici sustenabile și soluții ecologice inovatoare. Proiectul va urmări obiectivele de eficiență energetică și de reducere a impactului asupra mediului înconjurător.

„Piața imobiliară din Constanța atrage clienți din întreaga țară, iar în ultimul an am observat o creștere a interesului și din partea societăților care decid să investească în proiectele noastre. Suntem hotărâți să continuăm să lansăm noi proiecte pe piața locală și să explorăm mereu noi oportunități de dezvoltare”, a subliniat Dan Perifan.

Alezzi a finalizat până în prezent trei proiecte majore: Alezzi Beach Resort, NorD10 by Alezzi și Alezzi Infinity Resort & SPA, toate localizate în Mamaia Nord. Alezzi Beach Resort și NorD10 by Alezzi sunt vândute integral, iar apartamentele din complexul Alezzi Infinity Resort & SPA sunt contractate în proporție de 90%.