Xanga construiește un incubator de afaceri lângă Sfântu Gheorge, Covasna

Unul dintre principalii dezvoltatori de parcuri industriale din Ungaria intenționează să construiască un incubator de afaceri în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe. Grupul Xanga a obținut o concesiune pentru o suprafață de 4,3 hectare în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, administrat de Primăria Sfântu Gheorghe. În prima etapă a proiectului, se vor ridica două hale multifuncționale, echipate cu spații pentru birouri, producție și logistică.

Directorul general al Xanga Group, Herdon István, a declarat că investiția este estimată la aproximativ 15 milioane de euro, iar lucrările de construcție vor începe cel mai probabil în toamna acestui an. El a precizat că planurile includ inițial două hale multifuncționale, cu o suprafață totală de 11.000 de metri pătrați, dar că există posibilitatea extinderii proiectului în etapele următoare, în funcție de succesul inițial.

Primarul Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a subliniat că Parcul Industrial de la Câmpu Frumos are o rată de ocupare de 66%, motiv pentru care autoritățile locale doresc să extindă suprafața acestuia de la aproximativ 32 de hectare, cât este în prezent, la 70 de hectare. Această dezvoltare vine în contextul eforturilor de stimulare a creșterii economice și a atragerii de noi investiții în zonă.