Karl Mayer va construi o fabrică lângă Baia Mare

Holdingul german Karl Mayer, recunoscut pentru mașinile și tehnologiile sale destinate industriei textile, va inaugura două puncte de lucru în Baia Mare și va construi o fabrică pe un teren amplasat în comuna Groși, apropiată de municipiul Baia Mare.

Aceste investiții semnificative ale grupului Karl Mayer au fost anunțate joi în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în comun cu reprezentanții companiei din România și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Ionel Bogdan a subliniat importanța acestei colaborări, menționând că discuțiile cu Karl Mayer au început acum mai bine de un an și sunt rezultatul unui efort susținut pentru atragerea unei investiții semnificative în județ. El a declarat că grupul va demara investiția în această vară prin ocuparea halelor deja închiriate și dezvoltarea primei linii de producție la Baia Mare.

Roland Kohn, managerul sectorului de investiții al companiei, a subliniat încrederea în potențialul investiției, evidențiind reputația solidă a grupului Karl Mayer în domeniul mașinilor textile la nivel global și intenția acestuia de a dezvolta o filială în Baia Mare. De asemenea, Patrick Mock, directorul Karl Mayer România, a confirmat angajarea unei hale industriale pentru începerea activității și a subliniat dorința companiei de a construi o fabrică nouă în comuna Groși.

Cele două puncte de lucru vor fi situate pe fosta platformă industrială de vest și în fostul sediu al firmei locale Confstar, în timp ce fabrica din comuna Groși va ocupa o suprafață de 12 hectare. Investițiile totale ale companiei germane sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de euro și se estimează că vor genera peste 700 de locuri de muncă.